Hrvati do posla preko NATO-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sredinom sljedeceg tjedna u sjedištu NAMSA-e, NATO-ove agencije za nabavu i održavanje, celnim osobama tog tijela svoje ce potencijale i proizvode predstaviti 27 hrvatskih tvrtki. Tvrtke iz razlicitih podrucja - vojne, tekstilne i prehrambene industrije, gradevinske i uslužne djelatnosti te informaticke tehnologije - time bi trebale uciniti prvi korak k otvaranju vrata za sudjelovanje u buducim natjecajima NAMSA-e, agencije preko koje zemlje clanice Sjevernoatlantskog saveza nabavljaju opremu i oružje.

Prema informacijama iz Ministarstva gospodarstva, na prezentaciji 28. listopada u Luksemburgu sudjelovat ce, medu ostalima, agencija Alan, trecemajski TIBO, sisacka željezara, Galeb - dalmatinska trikotaža, Atlantic grupa, PIK Vrbovec, Podravka, Institut IGH, Koncar, Dalekovod, Jedinstvo i druge. Hrvatsku delegaciju predvodit ce potpredsjednica Vlade ?urda Adlešic i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Miljenko Pavlakovic.

Hrvatska je postala clanica NAMSA-e 1. srpnja i ovo je prvo predstavljanje hrvatskog gospodarstva pred celnicima agencije. Osim predstavljanja u Luksemburgu, Vlada je ovoga tjedna pokrenula i posebnu internetsku stranicu namijenjenu tvrtkama zainteresiranim za javne natjecaje NATO-a i njegovih agencija. Informacije o nacinu poslovanja sa Savezom, mogucnostima kontakata, NATO-ovim standardima te objavljenim natjecajima mogu se naci na adresi www.natonatjecaji.hr. Primjerice, na toj su stranici vec sada objavljena tri natjecaja: za popravak i održavanje klimatizacijskog uredaja u turskom Izmiru, za nabavu Internet Protocol Televisiona za isporuku u belgijskom Monsu te za isporuku HP opreme.


Podijeli: Facebook Twiter