Hrvat u bandi kradljivaca autobusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jednog Hrvata, trojicu Srba te dvojicu Talijana uhitila je prometna policija iz Firence zbog sumnji da su od proljeca prošle godine krali turisticke autobuse. Operacija kodnog naziva "Sretan put" pokrenuta je nakon što su u samo mjesec dana ukradena dva autobusa.

Akciju je provela policija iz Firence u suradnji s kolegama iz Palmanove te nadležnim tužiteljstvom. Šesteroclana banda uhicena je u ranojutarnjoj akciji te privedena na sud u Massi. Uz trojicu Srba i jednog Hrvata, iza rešetaka su završila i dvojica Talijana iz Napulja.

Kako je do sada rasvijetljeno, ova je skupina krasti pocela lani u proljece kada su s parkirališta u mjestu Montecatini Terme ukradena dva autobusa: jedan koji je dovezao turiste iz Nizozemske, a drugi koji je stigao iz Njemacke.

Policija je tom drugom ukradenom vozilu ušla u trag na madarsko-srpskoj granici. Banda je vjerojatno za cilj imala prevesti ukradene autobuse u Srbiju i tamo ih preprodati.

Shvativši da se radi o organiziranim kradama, talijanski su policajci tijekom prošlog ljeta razradili mjere koje su na kraju dovele od uhicenja clanova bande.

Pod policijskim nadzorom, naime, bile su sve važnije turisticke lokacije u Toskani pa su kradljivci tako na jednoj od njih pali u ruke istražiteljima. Za sada je utvrdeno da je ova skupina ukrala cetiri turisticka autobusa.

Kako donose talijanski mediji, u pritvoru su završili državljani Srbije Milan ?ordevic (21), Dražen Bakic (34) i Dragan Petric (48), 25-godišnji Hrvat Nikola Šeovic, te Talijani Giuseppe Crisafulli (47) i Pasquale Topo (28). Banda je iz zemalja Istoka dobivala narudžbe za kradu vozila tocno odredenih karakteristika.


Podijeli: Facebook Twiter