Hrvat predvodio balkansku bandu kradljivaca kartica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupinu kradljivaca, i to iz nekoliko zemalja bivše Jugoslavije, koji su operirali po španjolskoj regiji Katalonija, raskrinkala je lokalna policija. Kako je izvijestila novinska agencija EFE, rijec je o lopovima koji su na cestovnim odmorištima provaljivali u kamione i iz njih krali kartice za gorivo te ih kasnije koristili za tankanje benzina u neka druga vozila.

Policijska akcija rezultirala je uhicenjem šestorice sumnjivaca, porijeklom iz bivših jugoslavenskih država, kojima se na teret stavljaju cak 62 krade i provale. Ukradene kartice zlorabili su na benzinskim postajama u Kataloniji i Francuskoj. Istražitelji su rasvijetlili da su lopovi kontaktirali druge vozace i na svakom punjenju spremnika uspijevali zaraditi i do 1.700 eura.

U ruke policiji pali su 38-godišnji Hrvat Alen M., dvojica državljana Srbije - Dušan V. (22) i Dragan V. (40), Edo O., 47-godišnjak iz BiH te Slovenci Oliver H. (40) i Darko J. (44). Istragom je obuhvaceno još 16 osoba te se za sada utvrduje njihova povezanost sa skupinom koja je ocito pocela operirati pocetkom prošle godine. Tada je, naime, policija dobila prve informacije o šestorici muškaraca upletenih u krade iz kamiona parkiranih uz ceste u Gironi.

U više slucajeva medu ukradenim stvarima pojavile su se upravo kartice za gorivo koje su kasnije korištene za placanje benzina za druge automobile. Kradljivci su organizirali nacin kako da stupe u kontakt s vozacima zainteresiranim da ukradenim karticama placaju sebi gorivo.

Nakon ovog dijela istrage pritvoreno je šest osumnjicenih kod kojih su inspektori i pronašli dio ukradenih kartica. Obavljene su, naime, pretrage triju kuca. Istražitelji se nadaju da ce uspjeti uci u trag i ostalim clanovima ove medunarodne kriminalne grupe.

Alen M., Edo O. i Dragan V. vec su od ranije poznati lokalnoj policiji i za njima se do sada bezuspješno tragalo.


Podijeli: Facebook Twiter