Hrvat "pao" pri preprodaji droge u Trstu

Ilustracija (S. DRECHSLER/NL)
Ilustracija (S. DRECHSLER/NL)

Hrvatski državljanin Nebojša U. (28) jedan je od četvorice uhićenih u akciji talijanske policije kojom je razbijena grupa koja je prodavala marihuanu i hašiš u mjestu Aurisina, udaljenom 15 kilometara od središta Trsta.

Jedan od dilera prodavao je drogu u invalidskim kolicima, pišu talijanski mediji, precizirajući da je stan u Ulici Conti bio središte grupe za prodaju droge.

Osim Hrvata, uhićeni su Talijan Luca G. (29), koji se smatra organizatorom "posla", te srpski državljanin Dušan J. (20) i lokalni student Vito Alessandro G. (33).

Hrvat je, kako je priopćila tršćanska policija, završio s lisicama na rukama nakon što je otkriveno da kod sebe ima gotovo 60 grama marihuane, spremljene u 11 paketića pripremljenih za prodaju.

Carabinieri su otkrili da je ekipa dilera imala inovativni način prodaje i isporuke droge na širem tršćanskom području. Travu ili hašiš koje prodaju skrivali bi ispod sjedišta nekog parkiranog skutera, a da vlasnik vozila ne bi ni znao za to.

Kupac droge dobio bi SMS pa bi direktno išao do mjesta isporuke – skutera.

U stanu talijanskog studenta policija je otkrila 28 stabljika indijske konoplje, ali još u početnoj fazi rasta. Carabinieri su zaplijenili i oko 600 grama marihuane spremne za isporuku kupcima. (F. VEŽNAVER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter