Hrvat organizator pljacke dragulja u Baselu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švicarska je policija uspjela identificirati organizatora prošlogodišnje spektakularne krade dragulja vrijednih 8 milijuna švicarskih franaka (više od 50 milijuna kuna) u Baselu, a rijec je o 56-godišnjem Hrvatu cije ime nije obzanjeno.

Istraga je pokazala da je pljacku pocinila skupina pljackaša iz istocnoeuropskih zemalja, specijalizirana za krade nakita, dijamanata i vrijednih starina, koja djeluje u cijelom svijetu, a državno odvjetništvo u Baselu u petak je objavilo da je glavni organizator prošlogodišnje krade dijamanata na salonu Baselworld 56-godišnji Hrvat, koji je u bijegu i za kojim je izdan medunarodni uhidbeni nalog.

U kradi je ukupno sudjelovalo osam osoba, a nisu sve identificirane. Dosad nitko nije uhicen i u petak su vlasti ponovno uputile poziv svim osobama koje nešto znaju da se jave policiji.

Pljackaši su 30. ožujka 2011. iz staklenog izloga ukrali cetiri dijamanta nakon što su uspjeli odvuci pozornost osoblja.

Dijamante su ukrali izraelskom draguljaru, koji je kradu primijetio tek nakon 15 minuta, što je lopovima dalo dovoljno vremena da neopaženi izadu iz zgrade u kojoj se održavao najveci svjetski salon nakita i satova.

Nijedan dijamant dosad nije pronaden.


Podijeli: Facebook Twiter