HRT zaratio s Dalmacijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odluka državne dalekovidnice da ne prenosi uzvratnu utakmicu pretkola Europske lige izmedu "Hajduka" i "Uniree" izazvala je burnu reakciju u Dalmaciji, ali i drugim dijelovima Hrvatske. Dodatnu nervozu izazvala je cinjenica da je, unatoc izjavama s HRT-a da nikakvog prijenosa nece biti u Rumunjskoj, bukureštanska televizija B1 uredno odradila dvoboj.

- Ne namjeravamo ništa komentirati, možda damo kakvo priopcenje za medije, rekao je glasnogovornik HRT-a Danko Družijanic, odbijajuci tako javnosti objasniti zašto je javni servis u ovoj situaciji zakazao. S druge strane, Torcida, koja je postala glavni generator nezadovoljstva ovakvim ponašanjem HRT-a, najavljuje nastavak bunta protiv ekipe s Prisavlja. Pored poziva na bojkot placanja pretplate, najavljuju i druge akcije.

- Bili smo u kontaktu s nekim ljudima s HRT-a i u srijedu ujutro smo im predlagali da sami odrade prijenos. No, oni su redali lažna objašnjenja da je to za njih preskupo, da je tehnicki neizvedivo... Logicno i realno objašnjenje zašto nece raditi prijenos - nismo dobili, kaže celnik Torcide Žan Ojdanic.

HRT je tako zbog najviše 20 tisuca eura razljutio dobar dio Hrvatske. Usto, jasno je da bi troškove sigurno pokrile reklame za vrijeme utakmice.

Sve u svemu, javni servis još je jednom napravio gaf u sportskom programu. Nakon neprenošenja kvalifikacija za košarkaško europsko prvenstvo lani te utakmica mladih nogometnih selekcija, sve se zaokružilo neprenošenjem europskih nastupa "Cibalije" i "Šibenika". "Hajduk" je bio tek šlag na torti.


Podijeli: Facebook Twiter