HRT ukida voditeljski par Dnevnika, Vijesti iz kulture opet na Prvom

(Ilustracija/Arhiva)
(Ilustracija/Arhiva)

 

Od ponedjeljka 14. ožujka središnja informativna emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Dnevnik doživjet će promjene i imati jednog voditelja, a Vijesti iz kulture će se, nakon dvogodišnje stanke, ponovno emitirati na Prvome programu poslije trećega Dnevnika, priopćeno je s HRT-a.

Dnevnik će ubuduće umjesto voditeljskoga para ponovno imati jednoga voditelja ili jednu voditeljicu, a od sutra će ga voditi i uređivati dugogodišnji novinari, reporteri i urednici Hrvatske radiotelevizije Mirjana Posavac, Branimir Farkaš i Marta Šimić Mrzlečki, koja tu emisiju vodi već godinu dana. Emisiju će ubuduće uređivati i Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski, izvijestili su u nedjelju s HRT-a.

Vršiteljica dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa (IMS) Hrvatske radiotelevizije Katarina Periša Čakarun ističe da će glavne odlike Dnevnika biti objektivnost, informativnost i sadržajnost. "Političke obojenosti neće biti, usredotočit ćemo se na ljude, na njihove probleme, ali i na uspjehe", poručila je uoči sutrašnjega prvoga Dnevnika u novome izdanju Katarina Periša Čakarun. 

Određenih će preinaka u idućem razdoblju biti i u scenografiji Dnevnika, a uskoro se očekuje i potpuno novi vizualni identitet središnje televizijske informativne emisije, o čemu će novo programsko vodstvo pravodobno obavijestiti javnost, navodi se u priopćenju.

Odlukom novoga programskog vodstva Hrvatske radiotelevizije Vijesti iz kulture od ponedjeljka 14. ožujka, se, nakon dvogodišnje stanke, ponovno emitiraju na Prvome programu Hrvatske televizije poslije trećega Dnevnika. Emisiju će uređivati Zrinka Turalija Kurtak, koja smatra da je povratak Vijesti iz kulture s Četvrtoga programa na Prvi program Hrvatske televizije važan za javnu televiziju, stoji među ostalim u priopćenju HRT-a. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter