HRT ukida emisiju "Kućni ljubimci"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon 26 godina emitiranja, 1.324 emisije, 40.000 goostiju, nakon spašenih 100.000 životinja programsko čelništvo Hrvatske radiotelevizije odlučilo je ukinuti emisiju »Kućni ljubimci«, jedinu što ima a da se samo kućnim ljubimcima bavi.

– Obavještavamo vas kako Hrvatska radiotelevizija u 2016. godini nije predvidjela nastaviti emitiranje emisije »Kućni ljubimci«. Emisija se »Kućni ljubimci« realizirala u koprodukciji s vanjskim producentom, a s obzirom na sveukupno smanjenje proračuna, HRT je odustao od toga projekta – poručuju s HRT-a. 

Ukidanje »Kućnih ljubimaca« poprilično je iznenađenje, reakcije fanova su žestoke. 

– Ono što mogu reći jest da je emisija ugašena. Ostalo je još jedno emitiranje na Božić. To će biti jedan od mojih tužnijih Božića. Ali, ja sam uvijek optimist, s nadom u ljepše Božiće – kazao nem je autor, voditelj i glavni urednik emisije Antun Ponoš. 

Dojam je da je emisija ukinuta bez da su javnosti dani pravi razlozi, baš kao i onaj da je ukinuta naprasno u pola televizijske sezone. Ponoš, kaže kako se možda ovako što moglo i očekivati već onda kad je emisiji, prije mjesec i pol, promijenjen tradicionalni subotnji termin i to tako da o promjeni termina nitko nije obavijestio ni njega ni njegov tim. 

– A što se razloga tiče, za sada mogu samo reći da se radi o odluci uredništva HRT-a – kaže Ponoš. 

S HRT-a uvjeravaju da se gašenjem emisije Kućni ljubimci tematika kojom se ona bavila neće zanemariti, već će se, kako se kaže, tematikom kućnih ljubimaca HRT se kani baviti u mnogim drugim emisijama prije svega u »Dobro jutro, Hrvatska«, »Život je lijep«, »Hrvatska uživo«. Tako će, javljaju s HRT-a, od početka će 2016. u emisiji »Život je lijep« svaki tjedan kućni ljubimci dobiti svoju stalnu rubriku u redovitom terminu, a u planu je, tvrdi se i snimanje serijala koji bi vlasnicama pasa pomogao da što bolje odgoje svoje ljubimce. 

S druge pak strane činjenica na Facebook stranici emisije podrška Ponošu i komentari nezadovoljnih ljubitelja poput ovoga: »Nakon ovoliko godina emitiranja, vaša emisija je brand i trebalo ju je zaštititi, a ne zaustaviti njezino prikazivanje«. No, na HRT, nakon Božića, »Kućnih ljubimaca« više biti neće. Pali su i kao žrtva odluke ravnateljstva da reže programski budžet za nekih 30 posto. Hoće li ih biti na nekoj drugoj televizijskoj postaji? Službenih informacija nema. Neslužbeno, ne bi bilo čudo da se to dogodi. (S. PAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter