HRT se ispričao zbog sramotne emisije NU2

Darko Mihajlović ima osnovnu školu, brzi tečaj knjigovodstva i 35 godina staža u knjigovodstvu
Darko Mihajlović ima osnovnu školu, brzi tečaj knjigovodstva i 35 godina staža u knjigovodstvu

Gostovanje Darka Mihajlovića u emisiji "Nedjeljom u 2" Aleksandra Stankovića, činjenica da je čovjek koji priznaje da ima osnovnu školu, brzi tečaj knjigovodstva i 35 godina staža u knjigovodstvu pozvan i predstavljen kao ekonomski analitičar s četiri doktorske disertacije, pretvorilo se u pravi, čak i za prisavske običaje, začudno spektakularan slučaj "Mihajlović". Knjigovođa je, čini se, razotkrio sve slabosti sustava od 3.400 ljudi.

Sanja Mikleušević Pavić, v.d. urednika Informativnog programa HTV-a, priznala je pogrešku i ispričala se, Aleksandar Stanković tek će vidjeti treba li se ispričati, a autor priloga o Mihajloviću, dojučerašnji urednik i voditelj Dnevnika Ivan Jabuka poručuje da će tužiti Mikleušević Pavić!

- Što se samog nastupa gospodina Mihajlovića tiče, vjerujem da nitko nema problema sa stvarnim stupnjem njegove naobrazbe, kao ni sadržajem rečenog u emisiji, no onda to mora biti tako i prezentirano. Cijelom je ovom pričom nanesena šteta HRT-u i Informativnom programu, jer se javnost i kolege s pravom pitaju što je s provjerom činjenica i najosnovnijih informacija. Nakon brojnih previranja na HRT-u valjda je 2012. došlo vrijeme da jasno kažemo - pogriješili smo i zato se ispričavamo, rekla nam je Mikleušević Pavić.

Što se novinara Jabuke tiče, očito da su dani bolovanja uzrokovanog stresom uzeli danak. Jabuka na spomen bolovanja - uzgred rečeno nije jedini kojem se bolovanje poklopilo s dolaskom v. d. postave na čelo HRT - reagira brzo. Na Facebooku se pojavljuje svojevrsno priopćenje u kojem među ostalim najavljuje da će tužiti svoju urednicu, kaže da detaljno "čekiranje" Mihajlovića i nije bilo moguće jer se sve odvijalo u neradne dane te izražava bojazan da bi ovo moglo biti uvod u "micanje" Aleksandra Stankovića.

- Slučaj "Mihajlović" najbolje pokazuje da se olako može optuživati i bez da vas nadređeni kontaktiraju i informiraju se o cijelom slučaju. Također, iznošenjem razloga mog bolovanja u medije Sanja Mikleušević Pavić prekršila je nekoliko zakonskih odredbi i zbog toga ću satisfakciju potražiti na sudu. Dotičnoj v. d. urednici to nije prvi put; sve je više kolega koji se žale na mobing koje provodi ona i njezini bliski kolege, poručuje Jabuka.

A sve to se događa netom nakon obraćanja novog glavnog ravnatelja Gorana Radmana zaposlenicima, govora u kojem ih je prije svega pozvao na lojalnost kući. Stoga se, u konačnici, oglasila i Služba za odnose s javnošću: "Hrvatska radiotelevizija ispričava se javnosti i gledateljima jer su bili dovedeni u zabludu prilikom gostovanja Darka Mihajlovića u prošlotjednoj emisiji 'Nedjeljom u 2', budući da gost nema akademske titule koje su mu pripisane. HRT će povodom ovog propusta provesti interne postupke". (S. PAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter