HRT se ispričao zbog emisije o spolnom odgoju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv Karoline Vidović Krišto, urednice HTV-ove emisije Slike Hrvatske u kojoj je na izrazito pristran i strukovno upitan način obrađena tema uvođenja spolnog odgoja u školski sustav, bit će poduzete oštre mjere.

Potvrdila je to glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc koja je ujedno svim gledateljima uputila ispriku zbog stavova iznesenih u posljednjoj epizodi koja je pod nazivom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?" emitirana u subotu navečer, piše Večernji list.

U nizu spornih izjava sugovornika započetih isticanjem dijela božićne poruke kardinala Josipa Bozanića koja govori da "politička vlast koja, zanemarujući temeljne antroploške istine, pokušava riješiti društvene probleme, neophodno dovodi do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku", Vidović Krišto pročitala je i pismo gledatelja Žarka koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece.

Potom je uslijedilo i prikazivanje pojedinih isječaka iz kontroverznog filma "The Kinsey Syndrome" u kojem Christian J. Pinto, inače autor opskurne reputacije, nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya.

Pinto u filmu iznosi niz neutemeljenih tvrdnji poput one da je seksualnu revoluciju potaknuo znanstveni rad seksualnog psihopata koji je surađivao s nacističkim pedofilom te ga poticao na silovanja i moguća ubojstva djevojčica.

"Hrt se ispričava gledateljima emisije Slika Hrvatske (koja se emitira za iseljenike) na jučerašnjoj emisiji urednice i voditeljice Karoline Vidović Krišto. Ističemo kako stavovi izneseni u emisiji nisu stavovi HRT-a. Zbog ozbiljnog narušavanja pravila struke te zloupotrebe položaja, HRT će poduzeti oštre mjere", stoji u priopćenju HRT-a. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter