HRT: Raspisani natječaji za ravnatelje i urednike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska radiotelevizija (HRT) raspisala je danas natječaje za ravnatelje četiri ustrojbene jedinice tog javnog medijskog servisa te za glavne urednike svih radijskih i televizijskih programa.

Kandidati za petogodišnji mandat ravnatelja ustrojbenih jedinica Programa, Produkcije, Tehnologije i Poslovanja moraju biti hrvatski državljani s visokom stručnom spremom i aktivnim znanjem najmanje jednog svjetskog jezika.

Za izbor je potrebno najmanje deset godina radnog iskustva te organizacijske i upravljačke sposobnosti dokazane u dosadašnjem radu u trajanju od najmanje pet godina.

Iako se biraju na pet godina, Statut HRT-a predviđa da u slučaju prestanka mandata glavnog ravnatelja HRT-a svim ravnateljima poslovnih jedinica prestaje mandat i oni postaju vršitelji dužnosti do imenovanja ravnatelja poslovne jedinice na temelju provedenog javnog natječaja.

Osim za četiri programa Hrvatske televizije i tri programa Hrvatskog radija, natječaj za glavne urednike otvoren je i za međunarodni radijski program Glas Hrvatske, Nove medije te lokalne radijske postaje Osijek, Sljeme, Pula, Rijeka, Knin, Zadar, Split i Dubrovnik.

Uvjete ispunjavaju kandidati koji su hrvatski državljani visoke stručne spreme, s najmanje pet godina radnog iskustva na uredničkim poslovima, znanjem jednog svjetskog jezika te poznavanjem tehnologije proizvodnje, pružanja i prijenosa audio i audiovizualnih medijskih usluga multimedijskih sadržaja i usluga elektroničkih publikacija.

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta trebaju se dostaviti u roku od 15 dana od dana objave natječaja na adresu: Hrvatska radiotelevizija, Prisavlje 3, 10000 Zagreb, Odjel ljudskih potencijala, s naznakom: "Za natječaj…".

Na posljednjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a istaknuto je da se izbor novih ravnatelja i glavnih urednika, koji će naslijediti dosadašnje vršitelje dužnosti, očekuje krajem ožujka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter