HRT otpisuje stotinjak honoraraca?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatsku radioteleviziju trese novi potres. Dvadesetak honoraraca Informativnog programa dobilo je posve nenadano, tik prije uskrsnih blagdana, naputak da se više ne pojavljuju na HRT-u, jer im je suradnja otkazana!

Medu onima koji su po odabiru v.d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a Renata Kunica i njegova užeg rukovodstva naprasno potjerani, niz je poznatih imena, od snimatelja s višegodišnjim iskustvom Petra Malbaše, preko Vesne Mimice, do Jadranke Jureško Kero.

I dok se i da razumjeti otkazivanje suradnje Jureško Kero angažiranoj za mandata Hloverke Novak Srzic, usprkos cinjenici da HRT ima dopisnicu iz SAD-a, posve je nejasno kojim se kriterijima vodstvo kuce vodilo kada je odlucilo otkazati suradnju djelatnicima koji vrijedno rade poput Josipe Krajinovic.

- HRT je u situaciji da mora u ovoj godini napraviti uštede u svim segmentima poslovanja, pa i ozbiljno racionalizirati troškove zaposlenika. Utvrdeno je da je do sada cesto na vanjske suradnike prebacivan dio posla koji mogu obaviti stalno zaposleni.

To ce u konacnici znaciti smanjenje broja vanjskih suradnika, no sada je još nepoznato o koliko se ljudi radi. I ovo se sigurno nece odnositi na vanjske suradnike koji su neophodni u proizvodnji programa, kazao nam je glasnogovornik HRT-a Danko Družijanic.

Hodnicima, medutim, kolaju drugacije varijante ove price. Navodno je cilj vodstva kuce riješiti se 106 honoraraca u nekoliko etapa. Honorarci o situaciji na HRT-u kane obavijestiti i medunarodne strukovne organizacije, državni inspektorat i institucije za zaštitu ljudskih prava.


Podijeli: Facebook Twiter