HRT: Nemčić, Novokmet i Rotim za ravnatelja programa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kandidati za ravnatelja programa Hrvatske radiotelevizije (HRT) su Marija Nemčić, Domagoj Novokmet i Goran Rotim, izvijestili su danas s HRT-a navodeći da je definiran uži krug kandidata po pozicijama nakon provedenog natječajnog postupka i prvog dijela selekcijskog postupka za izbor ravnatelja programa, ali i glavnih urednika na HRT-u.

Osim za ravnatelja programa, poznati su i kandidati za glavne urednike na HRT-u.

Kandidati za glavnog urednika Prvog programa HTV-a su: Miro Branković, Sandra Križanec, Gordana Mrđen, Gabrijela Perišić i Željko Rogošić, a za glavnog urednika Drugog program HTV-a kandidirali su se: Ranka Horvat, Mario Sedmak, Tatjana Šimić Vlajki i Maja Tokić.

Jasna Burić, Vlatka Kolarović, Nana Šojlev i Dean Šoša kandidati su za glavnog urednika Trećeg programa HTV-a, dok su za Četvrti HTV-ov program u uži krug ušli Sanja Gvozdanović, Tihomir Ladišić i Mirjana Šarić.

Za glavnog urednika Hrvatskog radija (Prvi program) kandidati su: Vladimir Kumbrija, Darijo Špelić i Ivan Žaknić, za glavnog urednika Hrvatskog radija (Drugi program) kandidirali su se Zdravko Kedžo, Ana Lacković– Varga, Željko Mesar i Jadranka Rilović, a za glavnog urednika Hrvatskog radija (Treći program) Đurđa Otržan, Biljana Romić i Rajka Rusan.

"Nakon rezultata izjašnjavanja koji će biti objavljeni u utorak, 16. travnja, glavni ravnatelj će imenovati ravnatelja programa, a nakon toga na prijedlog ravnatelja programa imenovat će i glavne urednike na HRT-u. Istodobno, glavni ravnatelj imenovat će i ravnatelje produkcije, tehnologije i poslovanja", poručuju s HRT-a.

U uži krug izabrani su i kandidati za glavnog urednika Glasa Hrvatske: Majda Ivković i Daria Marjanović, kao i kandidati za glavne urednike lokalnih stanica Hrvatskog radija i za glavnog urednika Novih medija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter