HRT: Jasna Burić v.d. glavne urednice Drugog programa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na HRT-u je danas učinjen novi krug imenovanja na rukovodeća mjesta u programu. Umjesto razriješene Vesne Karuze Podgorelec, v.d. ravnatelja Programa HRT-a je za v.d. glavne urednice Drugog programa imenovao Jasnu Burić.

Za poziciju oko koje se u javnosti diglo najviše bure - onu v.d. urednika Trećeg programa HRT-a - umjesto Deana Šoše je postavljen Krešimir Čokolić.

Čokolić na HRT-u radi od 1998., u početku je radio na malim formatima povijesnoga sadržaja kao što su Hrvatski spomenar i TV Kalendar, a iza sebe ima i pozamašan redetaljski opus u Dokumentarnom programu. S HRT-a su priopćili kako se posebno ističu serijali "Predsjednik Franjo Tuđman – stvaranje Hrvatske države", "Zločini komunizma u Hrvatskoj" i "Hrvatska u I. svjetskom ratu".

- Čokolićev recentni rad obilježila su dva filma iz 2015. s baštinskom i kulturnom tematikom: Tristo godina Alke (koji scenaristički potpisuje s Ivicom Dleskom i Vladimirom Brnardićem, a kojemu je redatelj Dražen Žarković) i Dominikanci u Hrvatskoj – prvih osamsto godina (kao scenarist i redatelj) - navode s HRT-a.

V.d urednica Četvrtog programa HRT-a je umjesto Sanje Gvozdanović Tončica Čeljuska, dok je za v.d. ravnatelja Poslovne jedinice Poslovanje HRT-a imenovan Mislav Stipić. Prethosno je s te dužnosti na vlastiti zahtjev razriješen Boris Sruk. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter