HRT: I Popovac i Jancic u utrci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo devet kandidatura stiglo je jucer na Prisavlje, predzadnjeg dana za prijavu na javni natjecaj za izbor glavnog ravnatelja Hrvatske radio televizije, treci u nepuna tri mjeseca. Sve i da zahvaljujuci pošti u iducih par dana stigne još koja kandidatura, vec je sada jasno da su dva neuspjela izbora i posvemašnja kriza koja drma javnu televiziju otupjele ambicije mnogih pretendenata.

Brojka od 19 kandidatura, koliko ih je pristiglo na natjecaj u veljaci, odnosno 22, koliko ih je stiglo na natjecaju u ožujku, cini se nedostižnom. No, zato ovaj treci pokušaj izbora donosi veliki obracun.

Kandidaturu su, kako se saznaje, vec predali i v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac i dojucerašnji koordinator emisije "Hrvatska uživo" Veljko Jancic. Ne samo da se radi o dvoboju kandidata koji su na prethodna dva izbora dobivali ponajviše glasova, vec se radi o ogledu dvojca cije su se sudbine posljednji dan dobrano ispreplele.

Popovac je, naime, taj koji je Jancicu potpisao izvanredni otkaz o radu, a da javnost nikada nije dobila uvjerljivu informaciju ima li za to ikakvog utemeljenog razloga, osim 920 kuna krivo obracunatih na putnim nalozima.

Kako Jancic tvrdi da njegova potpisa nema ni na jednom sumnjivom papiru, ili isplati honorara za nepostojece honorarce, otkaz o radu mnogi su stoga protumacili kao Popovcev elegantni pokušaj da se riješi jednog od konkurenata te pritom ucini milost onima koji Jancicu nikada nisu oprostili što je baš u "Hrvatskoj uživo" emitiran prilog o Momiru Dropcu i otvorena prica o stanu premijerke Jadranke Kosor.


Podijeli: Facebook Twiter