HRT bez Prve HNL

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povjerenik natjecanja u Prvoj HNL Josip Brezni izjavio je, komentirajuci priopcenje HRT-a da nacionalna televizija nece, nakon 21 godine, prenositi utakmice Prve HNL, da je Udruženje prvoligaša prodalo pravo prijenosa tvrtki Digitel Komunikacije koja sad odlucuje gdje cemo iduce sezone gledati utakmice Prve HNL.

- Udruga prvoligaša je još u listopadu prošle godine prodala prava prijenosa utakmica Prve HNL tvrtki Digitel Komunikacije koja je garantirala da ce sa svakog kola prenositi utakmice i imati priloge sa svih susreta u posebnoj emisiji kao što je to bilo i prijašnjih godina i to na jednoj od televizija s nacionalnom koncesijom - kazao je Brezni.

Prema njegovim rijecima, Digitel je taj koji odlucuje kojoj ce TV postaji prodati pravo prijenosa utakmica.

S HRT-a su poslali priopcenje u kojem naglašavaju da nakon 21 godine uspješne suradnje HRT-a i Udruge prvoligaša, ove sezone prvi put najbolje utakmice Hrvatske nogometne lige nece biti prenošene na ekranima Hrvatske radiotelevizije, ali vjerojatno niti na jednoj od televizija s nacionalnom koncesijom.

"HRT je za manji broj utakmica nego prošle sezone ponudio deset posto vecu cijenu. Za usporedbu, HRT je za jednu sezonu HNL-a nudio gotovo kao za dvije godine Lige prvaka", stoji u priopcenju HRT-a.


Podijeli: Facebook Twiter