HRT 4 starta na Badnjak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi informativni kanal Hrvatske radiotelevizije, HRT 4, počinje s emitiranjem 24. prosinca, a bazu novog kanala javnog servisa činit će vijesti, razgovorne emisije i informativni dokumentarci, najavljeno je danas na predstavljanju tog programa na HRT-u.

HRT 4 zamišljen je kao pilot-projekt budućeg multifunkcionalnog povezivanja HRT-a. Vijesti će se na HRT-u 4, čije testno emitiranje počinje 21. prosinca, emitirati sedam puta dnevno u duljini od deset odnosno 15 minuta. Također, imat će brojna uključenja u TV-centre širom Hrvatske, što će gledateljima omogućiti da na nacionalnoj televiziji vide sve županijske panorame.

- Uz regionalni dnevnik i sedam županijskih panorama, osmislili smo to kao niz vijesti u različitim formama i zasad jednu govornu emisiju, "Govornica", gdje će se nastojati zastupati što više tema od javnoga interesa, rekla je urednica Redakcije vanjske politike Informativnog programa HTV-a Sanja Gvozdanović, zadužena za operativni dio projekta HRT 4.

Naglasila je da će se na HRT-u 4 emitirati i vijesti Hrvatskog radija.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman rekao je da je to prvi multimedijalno zamišljen projekt Hrvatske radiotelevizije koji u cijelosti integrira sve njihove resurse - radio, televiziju i internet te dodao da se radi o specijaliziranom programu koji će se posvetiti ažurnim, kvalitetnim i dinamičnim informacijama.

"HRT 4 služit će kao program kojim će HRT mobilizirati, preustrojiti i refokusirati sve naše središnje informativne emisije na Prvom i Drugom programu, ali i kao poligon za izrastanje nove generacije multimedijalnih novinara HRT-a", dodao je.

Istaknuvši da novi program u cijelosti realiziraju internim resursima i snagama, najavio je da će u razvojnim strukturnim planovima biti nositelj međunarodnih ambicija i aspiracija.

Idejna začetnica projekta HRT 4 Tena Perišin vjeruje da će taj program i njegova vrijednost doći do izražaja tek kad za nekoliko mjeseci dođe do restrukturiranja kuće i preslagivanja te tehnološkog povezivanja s ostalim redakcijama.

"Smatram da novi program predstavlja novu platformu za bogatstvo sadržaja koje HRT ima te da će uskoro postati ono dugme na daljinskom upravljaču koje će biti prvo svima koji žele znati što se zbiva u Hrvatskoj", istaknuo je koordinator projekta HRT 4 Domagoj Novokmet.

Voditeljsku ekipu novog programa čine Dajana Antonija Bebek, Anita Bilić, Lana Gašparac, Josip Gavranović, Gordan Žvanović i Maja Kubik.

U digitalnoj zemaljskoj mreži (DVB T) HRT 4 nalazit će se u MUX B mreži, a bit će dostupan i satelitski, i to na istom satelitu i parametrima kao i ostala tri programa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter