Hrstić: Djelatnosti u našoj bolnici ostaju samostalne

Zgrada Mornaričke bolnice u Puli (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Zgrada Mornaričke bolnice u Puli (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Sanacijska upraviteljica pulske Opće bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić veli da master plan racionalizacije poslovanja bolnica podrazumijeva reorganizaciju i unaprjeđenje pružanja zdravstvene usluge.

Po njenim riječima, izuzetno je pohvalno predočiti plan razvoja hrvatskog zdravstva koje je, tvrdi, samo po sebi godinama već prilično uspješno i kvalitetno, dok će reorganizacija i daljnji planirani razvoj omogućiti olakšano ostvarivanje njegovih ciljeva.

Na pitanje hoće li doći do smanjivanja broja kreveta u stacionarima odgovorila je da će se generalno gledano umanjiti broj akutnih kreveta, a preostali krevetni fond preraspodijeliti u kronične, palijativne i dnevne krevete.

- Današnji apsolutni prioritet, a što je i moje dugogodišnje mišljenje, jest pružanje usluge kroz dnevne bolnice za klinička stanja za koja je to moguće, rekla je Hrstić.

Unatoč najavama da bi većina općih bolnica ostala na četiri osnovna odjela: interni, pedijatrija, ginekologija i porodništvo te opća kirurgija, Hrstić tvrdi da će, s obzirom na poziciju pulske bolnice kao i njezin lokalni županijski značaj, sve djelatnosti ostati samostalne. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter