HRID: Spremni smo preuzeti odgovornost za provođenje reformi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stranka Hrvatska inicijativa za dijalog (HRID) definirala je na kojim će reformama inzistirati u razgovorima s dvjema velikim koalicijama i spremna je, radi provođenja tih reformi, preuzeti odgovornu dužnost u Saboru i u resorima vezanim za te reforme, priopćeno je iz te stranke.

Predsjedništvo stranke Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) je na sjednici u petak, 11. prosinca utvrdilo pregovaračke pozicije i definiralo reforme na kojima će HRID inzistirati u razgovorima s koalicijom Hrvatska raste i Domoljubnom koalicijom te vremenski rokovi u kojima se one moraju provesti, priopćeno je u subotu iz te stranke.

Zahtjevi HRID-a su depolitizacija javne uprave i javnih poduzeća, reforma znanosti i obrazovanja te demokratizacije političkih stranaka, koji će se provesti mijenjanjem Zakona o političkim strankama, Zakona o prijenosu vlasti i Zakona o obrazovanju i znanosti.

U cilju provedbe navedenih reformi, politička stranka HRID spremna je preuzeti odgovornu dužnost u Saboru i u resorima koji su vezani za reforme za koje se zalaže. Izabrani zastupnici HRID-a spremni su preuzeti obavezu i stvarnu namjeru za provođenje navedenih reformi, ali i poduprijeti sve druge reforme nužne za boljitak države, kaže se u priopćenju koje je HRID u subotu uputio medijima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter