Hrelja: Umirovljenici iz Royala dobit će svoj novac

Prvi dan djelovanja udruge 'Do romskog dostojanstva' (M. MIJOŠEK)
Prvi dan djelovanja udruge 'Do romskog dostojanstva' (M. MIJOŠEK)

Dan nakon izglasavanja državnog proračuna za 2018. godinu u Hrvatskom saboru - koji je od opozicijskih zastupnika podržao jedino Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika - postalo je jasno zašto je Vlada premijera Andreja Plenkovića dobila i taj, 79. glas, te koliko će on koštati. Zastupnik i predsjednik HSU-a Hrelja glasao je za proračun jer će Vlada podržati rješenje problema dokupljenih mirovina.

- Ovo je jedan od gorućih umirovljeničkih problema za čije rješenje će biti potrebno stotinu milijuna kuna u deset godina. Vlada će prihvatiti prijedlog zakona u kojem stoji da će oštećeni umirovljenici dobiti sve zaostatke koji im nisu isplaćivani od propasti fonda Royal do danas, kaže Hrelja i dodaje: "Osigurana je daljnja isplata punog iznosa mirovine."

Govoreći o suradnji s Plenkovićevom Vladom, Silvano Hrelja naglašava da je "ovim potezom HSU ostvario najavljivanu projektnu suradnju s Vladom, jer smatramo da su nam građani dali povjerenje da rješavamo probleme, a ne da pametujemo i politiziramo".

Premijerova otvorenost

- HSU će uvijek podržati projekte koji idu na korist umirovljenicima bez obzira na to tko čini vladajuću većinu, a tko je u oporbi. Sjest ćemo za stol s premijerom Plenkovićem koji je pokazao otvorenost i razumijevanje da postoji velik broj problema koje treba riješiti u mirovinskom sustavu. Čini se da imamo sugovornika koji želi rješavati probleme, a razgovarat ćemo o dodatku od 27 posto, penalizaciji i očuvanju instituta odlaska u punu starosnu mirovinu s navršenih 60 godina života i 41 godinom staža, poručuje Hrelja. (Dubravko GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter