Hrelja: Ne bih izdržao tempo ministra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Pocašcen sam ponudom da budem ministar i da budem potpredsjednik Sabora, priznao nam je Silvano Hrelja da je dobio takve ponude od buduceg mandatara Vlade.

Ocito je da Zoran Milanovic od njega puno ocekuje. Svjestan je toga i sam Hrelja koji veli da su ta ocekivanja cak veca od onoga što osobno osjeca da može dati.

Ministarsko mjesto - a radilo bi se o novom ministarstvu rada i umirovljenika - celnik HSU-a (za predsjednika stranke izabran je u ožujku 2008., op.a.) ne doživljava samo kao pocast, vec je svjestan da se radi o poslu koji traži kompletnu osobu, i to doslovno 24 sata na dan.

- Znam sebe i mislim da to ne bih mogao izdržati. Kontroliram svoje zdravstveno stanje i osjecam se vrlo odgovornim, objašnjava Hrelja.

Smatra da sebi, obitelji i drugima više vrijedi na nekom mirnijem mjestu. Moglo bi to biti ono potpredsjednika Hrvatskog sabora.

U Sabor je prvi put izabran 2003., onda iznova 2007., i to kao jedini HSU-ov saborski zastupnik te po treci put na netom završenim parlamentarnim izborima. Saborskog iskustva mu ne manjka pa bi mu minuli rad u zakonodavnom tijelu naše države mogla biti prednost za funkciju jednog od pet potpredsjednika Sabora.

- To je u optjecaju. To je jedna od mogucnosti. Nismo o tome još definitivno razgovarali. Vjerojatno cemo razgovarati iduceg tjedna, kaže Hrelja, svjestan toga da Milanovic sada ima puno važnijeg posla.

Podsjeca da je HSU ušao u koaliciju da bi se ostvario što bolji izborni rezultat i da su sva njegova znanja i iskustvo na raspolaganju Kukuriku koaliciji bez obzira na to bio on na nekoj funkciji ili ne.


Podijeli: Facebook Twiter