Hrelja izabran za predsjednika HSU-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Silvano Hrelja ponovno je na današnjoj 10. redovnoj i izbornoj skupštini Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) izabran za predsjednika te stranke. Hrelja, koji je bio i jedini kandidat za predsjednika, dobio je 475 glasova delegata (od 503 koji su glasovali).

U zagrebackom hotelu "Antunovic" delegati HSU-a izabrali su i dva potpredsjednika stranke, tri clana Predsjedništva te pet clanova Nadzornog odbora. Za potpredsjednike HSU-a su izmedu šest kandidata izabrani Marija Ilic i Mijo Prgomet, a za clanove Predsjedništva su medu devet kandidata izabrani su Ivica Kozina, Stjepan Orgulan i Kažimir Varda.

Zahvalivši na iskazanom povjerenju, Hrelja je rekao da imaju solidan 'brod', a za 'broditi' nemirnim politickim morem trebat ce puno vještine i mudrosti.

Podnoseci izvješce o radu izmedu dviju skupština, Hrelja je ranije danas naglasio da hrvatska politicka scena treba jaku parlamentarnu umirovljenicku stranku, a to je HSU. Istaknuo je i da je HSU utrostrucio broj saborskih mandata "što znaci da smo danas triput snažniji i triput utjecajniji". To znaci i, ustvrdio je, da su donosili ispravne zakljucke te povlacili pametne politicke poteze.

"Stranka je konsolidirana i ojacana, imamo gotovo ekskluzivno pravo na obranu umirovljenickih interesa, nema više osipanja ni pete kolone, odgovorno sudjelujemo u vlasti na kojoj leži najveci teret odgovornosti od rata", rekao je Hrelja.

Delegate izborne skupštine pozdravili su predsjednik vlade i SDP-a Zoran Milanovic, prvi potpredsjednik vlade i predsjednik HNS-a Radimir Cacic, predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic, predsjednik slovenske umirovljenicke stranke DeSUS Pavel Berglez te predstavnici umirovljenickih udruga i sindikata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter