Hrast: Omogućuje se "dizajniranje obitelji"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku oštro se protivi predloženim odredbama nacrta zakona o životnom partnerstvu ocjenjujući da država tako omogućuje dizajniranje "obitelji" u kojima je djetetu unaprijed oduzet jedan biološki roditelj, a da bi se udovoljilo želji homoseksualnog para da ima dijete, što oni prirodnim putem ne mogu ostvariti.

- Tim bi zakonom prvi put u hrvatskoj povijesti bilo omogućeno da dijete ima dvije majke, odnosno majku i maćehu ili dva oca, odnosno oca i očuha. Na taj se način teško krše prava djeteta jer prema Konvenciji o pravima djeteta (čl. 12.) svako dijete ima pravo znati za svoje roditelje, ako je to moguće, te uživati njihovu skrb, navodi u danas objavljenom priopćenju Hrast koji smatra da Vlada izigrava volju naroda izrečenu na referendumu o braku.

Ta stranka smatra da nacrt zakona o životnom partnerstvu predviđa da se istospolni parovi u potpunosti izjednače s heteroseksualnim parovima u svim pravima.

- Kad se jednom zakonski uvede mogućnost da dijete ima dva roditelja istog spola, samo je pitanje vremena kad će se istospolni parovi u potpunosti izjednačiti s heteroseksualnim parovima u svim pravima. Ovaj nacrt upravo to i predviđa, navodi Hrast u priopćenju. 

Ističući da su hrvatski birači uvjerljivo i jasno na referendumu rekli što misle o braku i bračnim pravima, Hrast kaže da je "ovakvo ponašanje Vlade potpuno izigravanje volje naroda". 

- Arogancija kojom Vlada otvoreno gazi demokraciju u Hrvatskoj poziva sve ljude da se jasno i glasno suprotstave Vladi te da zatraže prijevremene izbore da bismo sačuvali demokraciju u Hrvatskoj, piše u priopćenju Hrasta - Pokreta za uspješnu Hrvatsku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter