Hrana za rafinirane sladokusce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trgovine s ponudom vrhunskih prehrambenih proizvoda pridonose razvoju gastronomske kulture. Takve su, primjerice, trgovine delikatesa ili pak oleoteke. Potonje postoje u Splitu i Zagrebu, a nude najbolja hrvatska maslinova ulja.

Hrvatska je svrstana medu najekskluzivnije proizvodace maslinova ulja na svijetu, a u specijaliziranim vodicima naša ulja osvajaju vodeca mjesta i visoka priznanja. Otvaravnje oleoteka poticaj je promicanju kulture potrošnje maslinova ulja, koja pridonosi popularizaciji jedne od nutricionisticki najvrednijih i najzdravijih namirnica, ali i posrednoj edukaciji potrošaca kojima se nudi širok izbor vrhunskih proizvoda.

Oleoteka je najnovija u nizu specijaliziranih trgovina namijenjenih sofisticiranijoj kulturi prehrane, otvorenih kao odgovor na našu sve razvijeniju eno i gastro kulturu, cemu se znatno pridonijeli i mediji, redovitim pracenjem vinske i kulinarske scene u novinskim rubrikama i njezinom popularizacijom u televizijskim emisijama.

Specijalizirane trgovine, za razliku od konvencionalnih odjela pica i prehrane u trgovackim centrima, ili starinskih špeceraja, nude birane delicije i pomažu afirmaciji malih proizvodaca, cije ogranicene serije posebnijih proizvoda nisu dostatne za velike trgovacke lance.


Podijeli: Facebook Twiter