Hrana je i dio duhovnosti

Dojmljiva fotografija Ive Buždon
Dojmljiva fotografija Ive Buždon

Tradicionalna skupna izložba fotografija članova pulske udruge Format, ovaj put na temu hrane, otvorena je sinoć u dojmljivom prostoru Zajednice tehničke kulture na Glavinićevom usponu u središtu Pule. I ovaj je put to bilo ugodno druženje ljubitelja fotografije.

Predsjednik udruge Franko Frgačić tom je prilikom kazao da je hrana - osim što je prerađena ili neprerađena tvar namijenjena konzumaciji odnosno održavanju biološkog sustava - i dio duhovnosti, ali, nažalost, i oružje protiv onih koji nemaju.

- U današnjem se svijetu neki ucjenjuju hranom. Hrana je sve ono što je bitno za život i zato smo ovu izložbu nazvali "Esencijalno  - hrana". Mi smo se trudili gledati lijepe aspekte hrane, naglasio je Frgačić.

Svatko od 13 autorica i autora - Iva Buždon, Evguenia Tranfić, Franko Frgačić, Lara Vujica, Karin Bolković, Sonia Angiolin, Vladimiro Gagliardi, Nevio Doz, Milan Bičić, Richard Peršić, Đulijano Belić, Nevija Sladić i Stojanka Čirić - izložio je po dvije fotografije.

Uz raznolikost hrane, izložba nudi autorsku raznolikost viđenja hrane, ne samo hrane u gotovom izgledu, nego i tijekom njene pripreme za konzumaciju. Pojedini su se autori odlučili prikazati hranu kao 'foto model', pa je tako češnjak subjekt dojmljive fotografije Ive Buždon odnosno grožđe na fotografiji Nevija Doza.

Popularizirajući već 15 godina fotografsku umjetnost među širom javnosti, posebno među mladima, udruga Format okuplja foto entuzijaste po sistemu 'razmijenimo fotografsko znanje'. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter