Hram hedonizma otvorio vrata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nazdravljanjem cašama s vinom brenda Trapan i prigodnim stihovima "In vino veritas" koje su, zazivajuci blagoslov, otpjevali brojni okupljeni uzvanici predvodeni glazbenikom Brunom Krajcarom u nedjelju je svecano otvoren vinski podrum Brune Trapana u Šišanu.

Vodenje kratke i ležerne svecanosti otvorenja ovog novog hrama dobre kapljice pripalo je Krajcaru jer, kako je rekao, ima lijepo ime kao i vlasnik podruma, a nastavilo se u opuštenoj atmosferi, bez protokolarnih govora, vino je govorilo samo za sebe.

- Ovaj podrum ima štabelega kuma, koji je vrsni poznavatelj vina, ugostitelj, sve mladi i mladi zahvaljujuci vinu, najavio je Krajcar Nenada Kukurina koji je rezanjem vrpce proglasio podrum otvorenim.

Najatraktivnija prostorija u zgradi svakako je degustacijska sala, zamišljena kao ugostiteljski objekt, a taj mali hram hedonizma dizajnirao je Željko Buric.







- Zadovoljan sam jako dobrim rezultatima, posebnost ovog podruma je interakcija pa degustacijska sala ima pogled na donji dio podruma s drvenim bacvama, da se iz nje vidi proizvodnja, rekao je Trapan dodajuci da najprije ima u planu, kad se dojmovi slegnu, organizirati tijekom prosinca degustacije za prijatelje, a u novi je podrum vec premještena sva proizvodnja iz Trapanovog nekadašnjeg pulskog vinskog podruma.

Medu planovima mu je, kako je vec najavljivao, i izvoz vina na nova tržišta, primjerice, u SAD i Veliku Britaniju. Taj put olakšat ce mu i još jedno, nedavno veliko priznanje, uvrštavanje u publikaciju svjetskog vinarskog autoriteta Roberta Parkera gdje je Trapanov Uroboros 2008 dobio 90 bodova, što je najveca ocjena medu kušanim hrvatskim vinima.

Gradnja novog, suvremeno dizajniranog podruma opremljenog vrhunskom tehnologijom zapocela je lani u ožujku. Prizemlje i dva kata imaju ukupno nešto manje od 800 cetvornih metara, od cega je 600 cetvornih metara proizvodnog i 200 kvadrata stambenog prostora.

Podrumski prostor podijeljen je na dio za inoks bacve za 40 tisuca litara te drvene bacve ukupnog kapaciteta 15 tisuca litara vina, a uz ostala vina, ove godine prvi put ima merlot, teran i muškat ružu. S vinskim svijetom posjetitelji ce se zbližiti vec na ulazu gdje ce uskoro biti ureden "wine station", mala prodavaonica suvenira.


Podijeli: Facebook Twiter