HRW-u crveno svjetlo jer kritizira Emirate

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Human Rights Watch objavio je u četvrtak da je mu nije dopušteno održati novinsku konferenciju u Dubaiju na kojoj je ta američka organizacija za zaštitu ljudskih prava namjeravala objaviti vrlo kritičko izvješće spram Ujedinjenih Arapskih Emirata.

HRW je istaknuo u priopćenju da je prije mjesec dana rezervirao dvoranu u hotelu u Dubaiju za novinsku konferenciju, predviđenu za četvrtak, kako bi predstavio svoje izvješće o stanju ljudskih prava u UAE-u. "Osoblje hotela upozorilo je HRW danas da je rezervacija dvorane otkazana jer je za održavanje novinske konferencije potrebno dopuštenje vlade", dodaje se u priopćenju.

"Spriječiti HRW da održi novinsku konferenciju u UAE-u ukazuje, nažalost, na sve veće prijetnje slobodi izražavanja u zemlji", rekla je Sarah Leah Whitson, direktorica za Bliski istok i Sjevernu Afriku pri HRW-u.

U izvješću za 2014. koje je trebalo biti predstavljeno na konferenciji za tisak optužuje se emiratske vlasti da "nastavljaju raditi protiv slobode izražavanja i udruživanja". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter