Hypo traži novigradsku marinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stecajni postupak nad dionickim društvom Civitas Nova, koncesionarom luke nautickog turizma u Novigradu, otvoren je 7. svibnja, a predlagatelj je Hypo-Leasing Kroatien, izvijestio je Trgovacki sud u Zagrebu.

Hypo-Leasing Kroatien zatražio je prijenos državne koncesije na novu tvrtku koja je u njegovom vlasništvu i koja ima zalog na koncesiji radi osiguranja novcane tražbine, tj. kredita za izgradnju marine, doznajemo iz Ministarstva mora, prometa i veza. Hoce li taj zahtjev biti i ostvaren, zasad nije poznato.

- Postupak prijenosa je u tijeku, jer se ceka nalaz financijske policije koji je Ministarstvo zatražilo nakon dobivanja mišljenja Državnog odvjetništva. Nalazom je potrebno utvrditi postojanje dugovanja i potraživanja izmedu Civitas Nove i Hypo-Leasinga Kroatien, stoji u odgovoru koji potpisuje glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan.

Prema rijecima stecajnog upravitelja Jure Marušica, vjerovnici ce odluciti o nastavku poslovanja te o nacinu i uvjetima prodaje imovine kako bi si iz stecajne mase namirili dužnikove obaveze.

Hypo-Leasing Kroatien, kreditor izgradnje nautickog centra s hotelom Nautica, koji je u uvalama Sv. Anton i Sv. Lucija kompletiran prije cetiri godine i cija se vrijednost neslužbeno procjenjuje na oko 21 milijun eura, nije jedini vjerovnik. Medutim, situacija te tvrtke iz Hypo Groupa Alpe Adria je specificna, jer osim na dionicama Civitas Nove ima zasnovano založno pravo i na koncesiju koja istjece 2032. godine, saznajemo od Marušica.

Informacije o mogucem prijenosu koncesije, kao i o pokretanju postupka odricanja od koncesije Civitasa Nove, do koje smo došli iz vrlo upucenih izvora, stecajni upravitelj nije potvrdio, ali ni demantirao. Takoder nam nije želio odgovoriti hoce li Civitas Nova nastaviti s radom i korištenjem koncesije te je li moguce prodati koncesiju ili je dati u podnajam. (K. FLEGAR)

VIŠE PROCITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter