Hypo se želi riješiti Rezidencije Skiper

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najave stranih medija da bi se prodaja nekretnina u vlasništvu Rezidencije Skiper u Savudriji - hotela Kempinski Adriatic, golf igrališta, vila i apartmana - mogla dovršiti do kraja ovog mjeseca, iz koruške centrale Hypo Alpe-Adria banke su odbacili.

Glasnogovornik te banke sa sjedištem u Klagenfurtu Dominik Köfner kaže da nisu u žurbi, nema definiranog roka za prodaju i nece biti rasprodaje po drasticno niskim cijenama.

Prodaja Skiperovih vila i apartmana pocela je prije cetiri i više godina, o cemu je Glas Istre više puta detaljno izvijestio, a hotel Kempinski Adriatic s pripadajucim luksuznim vilama uz more, kongresnim centrom te golf igralištem s klupskom kucom na prodaju je vec dvije godine, odnosno otkad je službeno poceo s radom.

- Kao što ste vjerojatno znali, Hypo Alpe-Adria Bank prodaje svu svoju imovinu koja ne spada u osnovnu djelatnost, a to turisticki projekti više nisu. Stoga smo odlucili prodati projekt Skiper. Tijekom prošlih mjeseci riješili smo sve strukturalne probleme u tom naselju i predali hotel njegovom menadžmentu, odnosno lancu Kempinski.

Buduci da su svi problemi riješeni i s vilama i apartmanima, krenuli smo intenzivnije u prodaju. Nemamo vremensko ogranicenje za proces prodaje. Otvoreni smo za prodaju cijelog resorta u paketu ili pojedinacno, dakle hotel, vile i ostalo sve može posebno, veli Köfner. (Piše Tanja KOCIJANCIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter