HPB Invest: Danas zadnja rata duga umirovljenicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HPB Invest je najavio će danas, 19. prosinca 2013. godine, isplatiti posljednju, šestu ratu umirovljeničkog duga za 15,5 tisuća korisnika obiteljskih i najviših mirovina, a riječ je o iznosu od 117,14 milijuna kuna.

"Tako će Republika Hrvatska kao osnivač Umirovljeničkog fonda izvršiti i svoju posljednju obvezu isplate obeštećenja svim članovima Umirovljeničkog fonda", navodi se u priopćenju HPB Investa.

Posljednju, šestu ratu umirovljeničkog duga dobit će 15.501 članova Registra obiteljskih i najviših mirovina u iznosu od 117.144.405 kuna.

Iz HPB Investa napominju kako će sredstva biti uplaćena na tekuće račune i štedne knjižice članova Fonda ili će se isplatiti u poštanskim uredima putem uputničkog naloga kojeg su članovi Fonda dobili na kućne adrese.

Uputnički nalog služi za gotovinsku isplatu sredstava na šalterima Hrvatske pošte, a vrijedi do 31. siječnja 2014. godine. Ukoliko članovi Fonda do tada ne podignu svoja sredstva, trebaju se javiti u HPB Invest kako bi dogovorili način isplate, navodi se u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter