HP ne želi Windowse u Slateu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako je vjerovati blogu Techcrunch, koji se poziva na insajderske izvore, HP je prekinuo razvoj svog pompozno najavljivanog tablet racunala Slate u obliku u kojem je prvotno najavljeno. Proizvodac nije zadovoljan radom Windowsa 7 u tablet formi ni Intelovim procesorima zbog velike potrošnje energije.

Steve Ballmer je predstavio HP-ov tablet pocetkom godine na sajmu CES u Las Vegasu. Prema tadašnjim najavama, tablet nazvan Slate je trebao biti baziran na operativnom sistemu Windows 7, što je za sobom povlacilo i korištenje Intelovih procesora. Cini se da je HP odustao od projekta u tom obliku.

Poznati proizvodac racunala nije zadovoljan kako je Windows 7 radio kao operativni sustav za tablet racunalo, a smeta mu i poprilicna potrošnja energije Intelovog procesora nužnog za pokretanje tog operativnog sustava.

HP nije odustao od tablet racunala, ali je pitanje što ce koristiti kao operativni sistem. Znamo da je HP odlucio kupiti Palm koji je za svoje mobilne telefone razvio vrlo sposoban operativni sustav WebOS. Hoce li ga HP prilagoditi upotrebi na svojem tabletu kako je to ucinio Apple s OS-om za iPhone ili Google s Androidom, ostaje za vidjeti.


Podijeli: Facebook Twiter