Houdeku tri mjeseca uvjetno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pjevac Jacques Houdek osuden je na tri mjeseca zatvora uvjetno s rokom kušnje od godinu dana zbog prijetnji i vrijedanja novinara Vedrana Strukara.

Presudu Opcinskog kaznenog suda u Zagrebu potvrdio je Strukarov odvjetnik Krešimir Matekovic, koji je dodao da se nada da ce Županijski sud potvrditi presudu.

Houdek je vec prošle godine bio prvostupanjski osuden na šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine zbog prijetnji Strukaru, a nakon što je, komentirajuci presudu na Novoj TV, Strukara nazvao manijakom, novinar je odlucio podici novu tužbu, koja je sada dovela do nove presude.

Ako Županijski sud potvrdi presudu, Jacques nece ici u zatvor u slucaju da ne ponovi prijetnje. Houdekov odvjetnik Nenad Škare rekao je da ce uložiti žalbu.

Županijski sud poništio prošlogodišnju presudu od šest mjeseci zatvora za Jacquesa zbog prijetnji Strukaru. "Ovo je vec druga ovakva presuda na Opcinskom sudu. Zadnja je bila ukinuta i mislim da stoje isti razlozi zbog kojih je poništena prva presuda kod istog suca", izjavio je Škare. Jacques Houdek nam je rekao da ne želi ništa komentirati nakon što se prošle godine opekao komentirajuci. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter