Houdek "Dunjom mirisnom" izmamio suze

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrhunskim izvedbama Jacques Houdek na svom je prvom cjelovecernjem buzetskom nastupu, u pratnji klavijaturista Gorana Kovacica, oduševio brojne posjetitelje tradicionalnog božicnog koncerta "White Christmas" u buzetskom Narodnom domu, koji Pucko otvoreno ucilište "Augustin Vivoda" organizira vec citavo desetljece.

Ovogodišnji prosinacki glazbeni gost vecinom se opredijelio za tradicionalne i svjetovne božicne napjeve. Konacno, tko bi to bolje odradio od njega. Houdek je autor albuma "Najveci božicni hitovi", prošle godine nagradenog Porinom, ali i ovogodišnjeg blagdanskog hita "Christmas in New York", pjesme u kojoj je, u glazbenoj suradnji sa zborom Zvjezdice i Zagrebackim solistima, kombinirao dijelove popularnih klasika "White Christmas", "The Christmas song" i "Let it snow!".

Bio je to doslovce božicni koncert za pamcenje, prepun veselja, ali i emocija. Jacques nije mogao suspregnuti suze tijekom izvodenja pjesme "Dunjo mirisna", a takva je emotivna interpretacija rasplakala i neke posjetitelje. Koncert je završio "Stotinama godina".

- Ova mi je pjesma zasigurno obilježila godinu na izmaku, koja je bila izuzetno naporna, teška, cudna i jedva cekam da prode, porucio je Jacques svojoj buzetskoj publici.



Jedan od najboljih vokala hrvatske glazbene scene ugostio je u Narodnom domu mlade istarske pjevace koji su stasali kroz buzetsku udrugu Mali veliki mikrofon, Josipu Jerkovic i Gianlucu Draguzeta. Pjevacki duo izveo je pjesmu "Od kad nemam te", koju izvorno pjevaju Jacques i Nuška, dok je Iva Islambegovic s popularnim pjevacem otpjevala "Ponoc je", pjesmu koju su prije cetiri godine u duetu snimili za CD "Najljepši božicni darovi".

Zagrepcanin pravim imenom Željko Houdek pokazao je Buzecanima zašto je 2004. godine osvojio Porina za najboljeg novog izvodaca, 2008. godine za najbolju mušku vokalnu izvedbu, a 2009. za album "Idemo u zoološki vrt" u kategoriji najboljih albuma za djecu. Svi kojima je 90-minutni koncert bio prekratak mogli su se družiti sa svojim glazbenim idolom u holu Narodnog doma na koncertnom after partyju. (Napisala i snimila G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter