Hotelu Lone nagrada za najbolji hotelski dizajn

Hotel Lone natjecao se s vodećim svjetskim hotelskim brendovima (M. MIJOŠEK)
Hotel Lone natjecao se s vodećim svjetskim hotelskim brendovima (M. MIJOŠEK)

Rovinjski hotel Lone nastavlja s nizanjem priznanja. Nakon što se nedavno okrunio titulom najboljeg kongresnog hotela u Europi, uslijedila je nagrada za arhitekturu godine, i to u kategoriji novoizgrađenih hotela u sklopu dodjele Europskih nagrada za hotelski dizajn 2012. godine.

Nagrada za hotelski dizajn dodijeljena je u Londonu u sklopu 15. Sleep eventa koji svake godine u studenom organizira poznati britanski časopis Sleeper magazine.

"Zapanjujući komad arhitekture na istarskoj obali", riječi su kojima je žiri opisao prvi hrvatski dizajnerski hotel. Suci su arhitektonsko rješenje ocijenili smjelim i dobro uklopljenim u okolinu, uz mnoštvo zanimljivih i pažljivo osmišljenih prostora.

Budući da je riječ o relativno mladom timu dizajnera i arhitekata bez iskustva u hotelskom dizajnu, suci su, kako javljaju organizatori događaja, smatrali da hotel Lone predstavlja izvanredan uspjeh i pobjednički projekt.

- Samo godinu dana nakon otvaranja u lipnju 2011., izvrsnost hotela Lone u arhitektonskom i dizajnerskom smislu potvrđena je već nekoliko puta. Hotel je prepoznat kao originalan i moderan te kvalitetan turistički proizvod ne samo od strane naših gostiju i partera već i od same struke, a ova nagrada dodatna je promocija na međunarodnoj razini kako hotela tako i same destinacije Rovinj,  rekao je direktor hotela Peter Lösch.

Podsjetimo, za realizaciju projekta angažiran je tim arhitektonskog studija 3LHD, dok su u uređenju hotela sudjelovali mladi hrvatski dizajneri i umjetnici.

Sleep event je jedino međunarodno hotelsko događanje u potpunosti posvećeno hotelskom dizajnu, razvoju i arhitektonskoj izvrsnosti.

Hotel Lone natjecao se s više od 200 prijavljenih među kojima su bili i neki od vodećih svjetskih hotelskih brendova dok su sudsko vijeće činila značajna imena iz branše poput predsjednika sudaca Simona Forda iz InterContinental Hotels Group, Jamesa Dilleya iz Jestico & Whiles, Gregoira Chikahera iz Arupa te Celiu Geyer iz Hilton Worldwide. (Barbara BAN)


Podijeli: Facebook Twiter