Hotelska parkirališta 25 kuna po satu

(V. H.)
(V. H.)

Korištenje parkirališta hotela Pical i novouređenog hotela Valamar Zagreb, tvrtke Riviere Adrie, ovog se ljeta naplaćuje 25 kuna po satu. Novost je to uvedena sredinom lipnja na koju nam se požalilo nekoliko građana.

Kako smo provjerili na terenu, rampe za ulaz i izlaz postavljene su na ulazu u parking hotela Valamar Zagreb i na cesti koja od kružnog toka kod benzinske pumpe vodi prema hotelu Pical, u vlasništvu iste tvrtke.

Ulaz na ova parkirališta koja koriste gosti hotela do lani je bio otvoren za sva vozila, pa su se nerijetko stvarale gužve i nepropisna parkiranja. Novim režimom stanje na parkiralištu dovedeno je u red.

- Riviera Adria je od sredine lipnja počela s naplatom parkinga na parkiralištima svojih hotela Pical i Valamar Zagreb na Boriku. Naplata parkinga trajat će do kraja sezone, odnosno do 31. listopada, a cijena jednog sata parkiranja iznosi 25 kuna.

Boravak na parkingu do najduže 25 minuta ne naplaćuje se. Pristup parkingu otvoren je za sve, a bitno je napomenuti da korisnici usluga liječnika opće prakse i frizera, koji se nalaze u hotelu Pical, ne plaćaju parking za vrijeme korištenja tih usluga, stoji u odgovoru iz tvrtke.

Za izgubljenu parkirnu kartu, valja dodati, plaća se kazna od tisuću kuna, kako piše na karti. Naravno, rampe se odnose samo na vozila, dok pješaci i biciklisti imaju slobodan ulaz. Građani i ostali izvanhotelski gosti i dalje mogu parkirati na mjestima na gradskom parkingu na početku Šetališta Antuna Restovića gdje se parking plaća četiri kune po satu kao i ranijih godina. Dnevna ulaznica stoji 20 kuna. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter