Hotelijeri očekuju dobru popunjenost u posezoni

Novi hotel u Rovinju Amarin očekuje dobre rezultate (M. MIJOŠEK)
Novi hotel u Rovinju Amarin očekuje dobre rezultate (M. MIJOŠEK)

Veliki istarski hotelijeri nakon uspješne glavne sezone očekuju i jako dobru popunjenost svojih objekata u posezoni. Neki od njih bit će bez slobodnih soba čak i do druge polovice rujna, kada će polako popunjenost objekata početi opadati. Većina njih svoje će kampove početi zatvarati krajem rujna i početkom listopada, a hotele nešto kasnije.

- Prema trenutnom stanju bukinga u rujnu u Maistri očekujemo rast broja noćenja za tri do četiri posto u odnosu na isto razdoblje 2015., a do kraja godine do dva posto bolje rezultate u noćenjima u odnosu na lani. Tijekom posezone očekujemo da ćemo ostvariti nešto više od 361.000 noćenja. Kao i tijekom glavnog dijela sezone, u predsezoni najbrojniji gosti dolaze s njemačkog, austrijskog, britanskog i domaćeg tržišta, kaže nam stručna suradnica u marketingu ove hotelske tvrtke Vanja Mohorović.  

Ističe da će se većina objekata sezonskog karaktera zatvoriti krajem listopada, odnosno do sredine studenog. 

- Hoteli Adriatic, Lone, Amarin u Rovinju te hotel Pineta i autokamp Porto Sole u Vrsaru bit će otvoreni cijelu 2016., veli ona. 

U porečkoj Plavoj laguni hoteli i apartmani su u prvoj polovici rujnapotpuno popunjeni, u trećem tjednu popunjenost se kreće oko 80 posto raspoloživih kapaciteta, dok je zadnji tjedan popunjen oko 50 posto. 

- Radi se o očekivanim kretanjima. Što se tiče kampova, u rujnu očekujemo blagi porast u usporedbi s prošlom godinom. Kampovi, kao i većina hotela te apartmana će biti otvoreni do kraja rujna, dok će nekoliko hotela nastaviti s radom i u prvoj polovici listopada, zaključuje marketing menadžer u toj tvrtki Dean Matošević. 

- Očekujemo dobru popunjenost naših objekata u posezoni, a posebno u rujnu u kojem procjenjujemo da će se ostvariti više noćenja u odnosu na prošlu godinu, izvijestio na je Bojan Aljinović, direktor prodaje Istraturista. Inače, kampovi Istraturista uobičajeno se zatvaraju krajem rujna, dok se čvrsti objekti zatvaraju postepeno. U porečkoj Valamar Rivieri koja u Istri ima objekte u Poreču i Rapcu tvrde da je buking u posezoni jako dobar.  

- Najveći broj gostiju ove jeseni očekujemo s naših uobičajenih emitivnih tržišta, a to su Njemačka, Slovenija, Austrija, Češka, Italija, Poljska, Nizozemska, Slovačka i Velika Britanija. Inače, u tijeku su intenzivne pripreme za investiciju vrijednu oko pola milijarde kuna, što Valamar Riviera planira uložiti u svoja dva nova resorta u Rapcu - Family Life TUI Resort i Valamar Girandella Resort, čije otvorenje planiramo u 2017. Radovi kreću već na jesen pa se tako određeni objekti u Rapcu zatvaraju sredinom rujna, a ostali Valamarovi hoteli i kampovi u Rapcu i Poreču zatvaraju se većinom u listopadu, izuzev porečkog hotela Valamar Diamant koji ima cjelogodišnje poslovanje, poručuju iz ove tvrtke.  

U novigradskoj Laguni Novigrad kamp Park Mareda zatvaraju početkom listopada, dok će hotel Laguna te kamp Sirena raditi do početka studenog. Hotel Maestral zatvorit će se tek sredinom studenog.

Popunjenost u rujnu je dobra te očekujemo ostvarenje planiranih noćenja i u hotelima i u kampovima. U listopadu i studenome također očekujemo dobru popunjenost prvenstveno zbog grupa kojima smo pripremili raznovrsne pakete temeljene na gourmet ponudi te sportske pakete. Porastu broja sportaša u listopadu pridonijeti će i 1. Novigrad - Cittanova RUN utrka te organizacija međunarodnog turnira za U-16 momčadi koji će se održati u istom razdoblju. Dolazak su potvrdile i momčadi Manchester City, FC Red Bull Salzburg, AS Roma, FC Milan, Tottenham Hotspur te GNK Dinamo Zagreb, najavljuje direktor prodaje i marketinga Lagune Novigrad Mladen Knežević. (Barbara BAN)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter