Hotel za zahtjevnije goste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi Maistrin hotel na Crvenom otoku, izgraden na mjestu nekadašnje neugledne depandanse, uglavnom koriste gosti bolje platežne moci. Prema rijecima direktora Crvenog otoka Matka Vrdoljaka oni obicno rezerviraju nocenje s doruckom u obnovljenom hotelu Istra, a potom rucaju i veceraju u ala carte restoranu Lanterna dvorca baruna Georga Hütterotta. Upravo je dvorac, nastao preuredenjem nekadašnjeg benediktinskog samostana, u kojem je prior bio i sv. Ivan Kapistran, slijedeca etapa obnove Crvenog otoka, u koju je do sada uloženo 220 milijuna kuna.

Za obnovu dvorca, koji ce ponovno vratiti stari sjaj, sada se rade konzervatorske podloge. Medu ostalim, obnovit ce se i crkva, koje je za degradacije Crvenog otoka, kada su tršcanski industrijalci samostan pretvorili u tvornicu cementa, služila kao ložište, a zvonik kao dimnjak. Dvorac je danas najpoznatiji po glamuroznim vjencanjima parova iz svijeta show biznisa, ne samo iz Hrvatske, vec i okolnih zemalja, pa ce njegova obnova samo upotpuniti i taj vid turisticke ponude. Preostat ce još rekonstrukcija restorana na otoku Maškin, koji spojen prevlakom sa otokom Sv. Andrije cini Crveni otok.

Prvi all suite hotel u Hrvatskoj, u koji je Maistra uložila 35 milijuna kuna, a raspolaže sa 32 prostrana apartmana, izgraden je prema projektu poznatog hrvatskog arhitekta i pedagoga prof. dr. Marijana Hržica, cija su najpoznatija djela sportsko-poslovni kompleks Cibona i poslovni toranj Eurotower.


Podijeli: Facebook Twiter