Hotel Sipar zatvara se 25. rujna radi temeljite obnove

Istraturistov hotel Sipar u Umagu očekuje veliko preuređenje
Istraturistov hotel Sipar u Umagu očekuje veliko preuređenje

Prema do sada ostvarenim rezultatima u Istraturistu očekuju da će ovogodišnja turistička sezona biti uspješna, sa većim brojem noćenja nego lani. Već sada karakterizira je rekordan porast noćenja od 12 posto u odnosu na prošlu godinu. Istraturistovi kampovi i apartmanska naselja ostaju otvoreni do kraja rujna, a većina hotela do kraja listopada.

Rekordna godina

Nadalje, ove se godine planira investicija u hotel Sipar, tako da se on zatvara prvi i to 25. rujna. Radovi započinju početkom listopada i obuhvaćaju cjelovitu rekonstrukciju objekta, a obnovljeni hotel kategoriziran sa četiri zvjezdice otvoriti će se početkom iduće turističke sezone. Što se tiče ostalih Istraturistovih hotela, najdulje će biti otvoren hotel Melia Coral, koji će raditi u kontinuitetu do 20. studenog, nakon čega će se povremeno zatvarati.

Na području Turističke zajednice grada Umaga od 1. siječnja do 18. rujna zabilježeno je 398.503 dolaska, pet posto više u odnosu na isto razdoblje lani te 2.262.359 noćenja, što je 8 posto više nego prošle godine. U Umagu je trenutno prijavljenih oko 10.312 gostiju. Iz Turističke zajednice su veoma zadovoljni postignutim rezultatima.

- Dobru sezonu prvenstveno pripisujemo dobroj pripremi. Lani smo na vrijeme nastupili na  glavnim emitivnim tržištima, a išla nam je i na ruku politička situacija nama bliskih tržišta. Ne smijemo zaboraviti da nas je i ove godine vrijeme doista poslužilo, tako da je i to utjecalo na booking. Prognoze do kraja rujna su odlične, a nadamo se da će se taj trend nastaviti i do polovice listopada. Drago nam je što smo uspjeli u namjeri da produžimo sezonu. U tijeku je i svjetsko prvenstvo u tenisu za veterane starije od 65 godina koje traje do 25. rujna. Tom je prilikom u Umag došlo 800-tinjak igrača iz 30 zemalja svijeta, rekao je direktor TZ grada Umaga, Milovan Popović.

Deset tisuća gostiju

Što se tiče Istraturista, u njihovim objektima trenutno boravi gotovo deset tisuća gostiju, a najviše ima Nijemaca, Austrijanaca i Slovenaca. U prvoj polovici rujna je ostvareno 171.000 noćenja, što je porast od 2 posto u odnosu na lani, dok je u kolovozu ostvareno 640.000 noćenja, uz porast od 4 posto.

Deset posto više gostiju u privatnom smještaju

I privatni iznajmljivači su zadovoljni sezonom, doznajemo od Dragice Lukin, predsjednice Udruženja privatnih iznajmljivača Umaga, Buja, Novigrada i Brtonigle. Od 1. siječnja do 14. rujna privatni je smještaj ostvario 323.528 noćenja i 51.712 dolazaka, što je 10 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.

-Kod nas još uvijek traje sezona, turisti su prepoznali kvalitetu našeg smještaja, a mi iznajmljivači smo ove godine dosta uložili u afirmaciju same Udruge i to raznim edukacijama i stimulacijama naših iznajmljivača. Govorili smo o tome kako urediti okoliš, kako pripremiti sobe, kako dočekati goste i slično. Nadalje, Grad Umag i Turistička zajednica su nam ove godine ustupili info punkt na najfrekventnijoj poziciji u Umagu, što se pokazalo pravim pogotkom. Naši iznajmljivači su se direktno kontaktirali, na info punktu je bilo mjesta i za druge aktere u turizmu, poput ugostiteljskih objekata i malih hotela, gdje su se dijelili i njihovi promotivni materijali jer nam je u interesu da se promovira cijela destinacija, zaključuje Lukin. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter