Hotel Sipar - rekonstrukcija u punom jeku, booking već započeo

 Hotel Sipar u Umagu - gradnja u tijeku
Hotel Sipar u Umagu - gradnja u tijeku

Radovi na temeljitoj rekonstrukciji hotela Sipar u Umagu, započeti početkom listopada prošle godine, u punom su jeku i trebali bi biti gotovi do početka turističke sezone. 
 
Najznačajnija je to investicija hotelske kuće Istraturist u zadnjih osam godina, vrijedna desetak milijuna eura. Hotel će poslovat pod brendom Sol, iz portfelja Melia Hotels International, pa će puni naziv objekta glasiti Sol Sipar. Na tržištu će se pozicionirati kao ''family hotel'', orijentiran na obitelji s djecom.
- Radovi na hotelu započeli su odmah po završetku sezone i odvijaju se prema očekivanoj dinamici. Radi se o složenom projektu, temeljitoj obnovi i proširenju postojećeg objekta, pa je na gradilištu ovisno o vrsti radova angažirano i do dvjesto radnika, kaže direktor Istraturista Ronald Korotaj.
Nakon završetka radova hotel će imati 236 soba, sedamdesetak više nego do sada, kategorije četiri zvjezdice. Zbog povećanja kapaciteta proširiti će se restoran hotela, te će se repozicionirati loby bar i recepcija s pogledom na more.
 
Podsjetimo, novom će gradnjom preko 80 posto soba imati pogled na more, na što su, kaže Korotaj, posebno ponosi. Također, radi se o ekološkom projektu, S obzirom da će se u Sipar ugraditi sustav ''pametnih soba'' koje će biti energetski učinkovitije. 
 
- Naš cilj je novi hotel Sipar otvoriti početkom nadolazeće turističke sezone, pa je hotel već na tržištu. Zadovoljni smo tijekom?bookinga, kako za ovaj hotel, 
tako i za ostale objekte Istraturista, istaknuo je Korotaj.
 
Projekt rekonstrukcije hotela je izradio arhitektonski ured Studio 92 iz Labina. Projektantica je Ester Miletić, a izvođač radova čakovečka tvrtka Kvantum 
d.o.o. (T. GRGIĆ)
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter