Hotel Rovinj: Rupa umjesto ekskluzivnog objekta

Simulacija izgleda nikad izgrađenog hotela (A. POKRAJAC)
Simulacija izgleda nikad izgrađenog hotela (A. POKRAJAC)

Nekoliko godina gradilište hotela Rovinj, smješteno u srcu Rovinja, na padini brda Monte i u neposrednoj blizini crkve svete Eufemije, trn je u oku domaćina, a tema fotografija i upita posjetitelja. Ideja novih vlasnika da taj prostor pretvore u ekskluzivni i moderni objekt koji će odgovarati duhu vremena, otišla je u sasvim krivom smjeru.

Ustvari, ništa se ne događa jer je nakon početnog rušenja i pokušaja rekonstrukcije ostala doslovce - rupa. Da stvar bude gora, rupa gledana sa šetališta braće Gnot maskirana je sada već ofucanim i probušenim platnom sa slikom hotela koji se tu trebao izgraditi. Na plahti velikih dimenzija mogu se vidjeti oslikane, a nekad kamene zidine srušene zbog početka gradnje novog hotela.

- Činjenica je da je još prije pet, šest godina provedena procedura izrade DPU-a zone hotel Rovinj i da je investitor zatražio izdavanje lokacijske dozvole temeljem prethodno izrađenog idejnog projekta. Međutim, na lokacijsku dozvolu žalio se jedan od susjeda i čitava je stvar danas na Upravnom sudu u Zagrebu. Sve dok lokacijska dozvola ne bude pravomoćna ne može se krenuti u drugu fazu, odnosno izdavanje potvrde glavnog projekta, a samim tim u investiciju izgradnje hotela, rekao je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća pročelnik Ivan Begić.

Predstavnici investitora, američkog biznismena Gavina Susmana, još su nam lani rekli da ne namjeravaju ući u investiciju jer zbog sadašnje krize ne mogu doći do kredita. U svakom slučaju, proći će još podosta vremena dok se ne počne zatvarati rupa nastala rušenjem prvobitnih objekata, koja se na nekim mjestima već pretvara u šumarak. (N. O. RADIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter