Hotel Pula se prodaje, oglas u Butigi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prodaje se hotel Pula? Tako bi se barem moglo zakljuciti iz oglasa koji je u zadnjem broju Butige 1. rujna objavila rijecka agencija za poslovanje nekretninama AB nekretnine.

Putem oglasa agencija reklamira hotelski kompleks, opisujuci da je rijec o objektu cija površina iznosi 8.700 cetvornih metara, raspolaže sa 180 dvokrevetnih soba i osam apartmana, a sve je sagradeno na zemljištu od 23.600 cetvornih metara. Izmedu ostalog, u oglasu se spominje blizina mora na svega 200 metara, borova šuma i mogucnost dogradnje.

Je li legendarni pulski hotel doista na bubnju, pitali smo direktora hotela Miodraga Mircetu kojeg je to pitanje uistinu iznenadilo. Na spomen da se hotel reklamira u zadnjem broju Butige, Mirceta je rekao da mu je to prvi glas i da ne zna ništa o prodaji.

Rekao je da je vlasnik hotela Mile Rudan, koji živi u Kanadi i cesto boravi u Hrvatskoj, u nekoliko navrata spominjao mogucnost prodaje, ali na tome je i ostalo. Vezano uz pitanja o prodaji uputio nas je na vlasnika, a njegov kontakt telefon i e-mail adresu obecao je proslijediti danas.

Na inzistiranje da nam radi provjere informacije još jucer ustupi bilo kakav kontakt vlasnika, Mirceta je rekao da se ništa nece promijeniti ako pricekamo. U meduvremenu smo pitanja proslijedili na službeni e-mail hotela, što nam je i direktor sugerirao, te je ubrzo stigao i odgovor marketing menadžerice Vesne Viškovic. Rekla je da ce naša pitanja proslijediti vlasniku, no da osobno nema ingerencije davati odgovore.

"Morat cete se potruditi malo više jer ste na 'pravu' adresu 'zakucali', a niste dobili odgovor. Gopodin Mirceta je General Manager pa vas molim da od njega tražite ove informacije", doslovno je glasio odgovor marketing menadžerice.

Od Marka Pavica, vlasnika agencije koja je oglas objavila, pokušali smo doznati nešto više o eventualnoj prodaji. Postavivši mu konkretan upit po kojoj se cijeni hotel nudi te kako to da o objavljenom oglasu direktor ništa ne zna, Pavic je tek promrmljao da to s direktorom nema veze i da su oni u dogovoru s vlasnikom. To je jedino što je odgovorio.

Ne želeci dalje išta komentirati, spustio nam je telefonsku slušalicu. Nismo cak ni uspjeli reci da je oglas objavljen, pa je time javan i dostupan svima, a buduci da ga je objavila agencija za nekretnine, ocekuje se da imaju kakvu-takvu informaciju o cijeni.

Inace, hotel koji danas ima tri zvjezdice kompletno je obnovljen prije tri godine, a po rijecima direktora, Rudan ga je kupio 2001. godine od Grupe Puljanka. Uz pulski, Rudan posjeduje i zagrebacki hotel Holliday, a 2005. godine u Hrvatskoj je bio proglašen gospodarstvenikom godine.

Inace, njegovo se ime spominje u kontekstu ulaganja u golf terene u Istri te da je u taj biznis trebao uci sa srbijanskim tajkunom Bogoljubom Karicem, što su svojedobno potvrdili i sam Karic ali i tadašnji predsjednik HGK Županijske komore u Puli Šime Vidulin u izjavama za Glas Istre 2004. godine. No povezanost s bracom Karic, kao i ulaganje u golf terene jucer je zdušno demantirao direktor Mirceta, rekavši pak da Mile Rudan nema nikakve veze s Karicima.

O tome koja je tržišna vrijednost hotela nije želio spekulirati, ponovno nas uputivši na vlasnika koji ce, nadamo se uskoro, otkriti svoje poslovne planove i daljnju sudbinu hotela. (Danijela BAŠIC-PALKOVIC)

Vlasnik zbog oglasa izvrijedao novinarku

Cini se da su naša pitanja ipak jucer oko 18.30 sati stigla do vlasnika hotela, gospodina Rudana. Naime, osobno nas je kontaktirao pitajuci što nas zanima u vezi hotela jer je cuo da se spominje "neka" prodaja.

Kada smo mu pojasnili da samo želimo provijeriti informaciju koju smo pronašli u oglasniku, Rudan je posve izgubio kontrolu. Poceo je urlati, psovati i vrijedati novinarku,"p...vam materina, od kud vam te informacije, pa šta je vama, jeste ludi, to ste vi objavili.".. itd...


S njim jednostavno nije bilo moguce razgovarati, a sudeci po rjecniku njegovog monologa teško je povjerovati da je upravo on bio proglašen poduzetnikom godine prije pet godina. Na kraju je spustio slušalicu.

Za vrijeme tog razgovara, na telefon nas je istovremeno zvao i direktor Mirceta. Uzvratili smo mu poziv, ispricavši mu da s "gospodinom" Rudanom nije moguce razgovarati i da nas kao novinare jedino zanima informacija o eventualnoj prodaji.


Mirceta se ispricao u Rudanovo ime, rekavši da je potonji možda isprovociran zbog upita koji se odnosio na eventualnu suradnju s bracom Karic. Na kraju, nismo uspjeli dobiti potvrdu što se planira s hotelom i tko je oglas, koji je ražestio Rudana, i objavio.


Podijeli: Facebook Twiter