Hotel Park - strateška Vladina investicija


S velikim nestrpljenjem investitora, ali i s velikom znatiželjom Rovinjaca, već duže vremena čekao se početak rušenja, a potom i gradnje novog hotela Park, s kojeg "puca" najljepši pogled na starogradski jezgru. Konačno, na svojoj posljednjoj sjednici Vlada je donijela odluku o proglašenju Parka strateškim investicijskim projektom. Slijedom te činjenice investitor je najavio da radovi na ovom projektu vrijednom 600 milijuna kuna, koji će u konačnici promijeniti izgled i vizuru dobrog dijela Grada, kao i osigurati stotinjak novih radnim mjesta, starta u drugom dijelu listopada. Upravo i u povodu Vladine prošlotjedne odluke, predsjednik Uprave Adris grupe, mr. Ante Vlahović izjavio je kako "ohrabruje činjenica da je Vlada prepoznala izvrsnost našega projekta i korisnost naših investicijskih napora za širu zajednicu. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 600 milijuna kuna koji će otvoriti stotinjak novih radnih mjesta".

Najveća turistička investicija u 2017.

Kako će se rušiti stari da bi se izgradio novi hotel, trenutno je među Rovinjcima pitanje od milijun dolara. Isto smo postavili i predstavnicima investitora, no ostalo je neodgovoreno. Ipak, neslužbeno i kako doznajemo neće biti praska ni dimam već će se, i po svemu sudeći primijeniti elegantno rezanje - kat po kat. S druge strane, samo rušenje u odnosu na građenje novog Parka, koji je ujedno i najveća turistička investicija u 2017.godini, manje je važno. Jer, njegovim otvaranjem kroz dvije godine, dakle 2018-te, bit će dovršeno uređenje ekskluzivne zone Monte Mulini (obuhvaća hotele Lone, Eden i Monte Mulin) kao i potpuno preuređenu šetnicu Mulini Beach, u koju je Adris uložio 30 milijuna kuna.

A kada je riječ o ulaganjima, valja podsjetiti i da je ovaj turistički div do sada u turizam uložio preko tri milijarde kuna. Posljednja u nizu velikih i financijski izdašnih investicija bila je izgradnja obiteljskog hotela Amarin, koji se otvorio sredinom kolovoza.

Adris ide naprijed - Split

Dakle, ni tri mjeseca kasnije Adris ide dalje. Doznajemo i da je plan u narednom trogodišnjem razdoblju dodatno investirati 1,6 milijardi kuna. Cilj je, kako se u Adrisu višekratno isticano, da više od 90 posto njihovih smještajnih kapaciteta bude u kategoriji četiri i pet plus zvjezdica. No, Rovinj i Istra nisu jedini u fokusu rovinjskog turističkog giganta, jer se razmatra i mogućnost ulaganja u druga prestižna odredišta, primjerice Zagreba i Splita.

- U Splitu smo poduzeli sasvim konkretne radnje u vezi s hotelom Marjan. Otkupili smo, naime, dio potraživanja na aneksu hotela, što je u naravi iznosilo petinu objekta. Posebno ističemo činjenicu da smo otkupili i potraživanja radnika, koja su u ovom slučaju bila u potpunosti zanemarena, objašnjavaju u Adris grupi. No, vraćanjem u domaće okruženje Rovinjci su itekako svjesni da Adris upravo u svojoj "kući" gradi, mijenja i pokreće točak turističkog zamašnjaka Rovinja i šire. 

A kada je riječ o budućem hotelu Park, podsjetimo da će biti uvučen u brdo, pedesetak metara od mora i 800 od centra grada, kao i da će raspolagati s ukupno 209 smještajnih jedinica, od čega 193 sobe i 18 suitea, od kojih će većina imat spektakularni pogled na more i Rovinj, odnosno kako je na prezentaciji projekta građanima Rovinja istaknuo Silvije Novak iz 3LHD Studia, ovakav pogled na Mediteranu ima još samo jedan hotel- Excelsior -i to na Lokrum i dubrovačku starogradsku jezgru, a sada će to imati i Park - pogled prema starogradskoj jezgri i otoku Sveta Katarina. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter