Hotel otkazao domacinstvo nacionalistickom skupu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Direktorica zagrebackog hotela Palace Josipa Jutt Ferlan izjavila je u utorak poslije podne Hini da se u tom hotelu nece održati Medunarodna nacionalisticka konferencija u organizaciji Hrvatske ciste stranke prava (HCSP).

- Ništa takvog se u hotelu ne održava. Hotel i uprava ne podržavaju ekstremne skupine i govor mržnje. Mi se bavimo hotelijerstvom, a ne politikom, rekla je Jutt Ferlan za Hinu.

Predsjednik HCSP-a Josip Miljak, koji je ranije rekao da ce u petak u hotelu Palace biti skup sa 100-tinjak predstavnika iz politicki srodnih stranaka i udruga iz Madarske, Bugarske, Njemacke, Austrije, Francuske, Belgije tj. Flandrije - kasno popodne je priopcio da su im iz Palacea otkazali najam dvorane.

- Nakon što smo hotelu Palace uredno platili dvoranu za 13. travnja, najam dvorane nam je takoder žurno otkazan, navodi se, uz ostalo, u priopcenju za javnost HCSP-a te dodaje da su ih zamolili da prihvate povrat novca za dvoranu.

Miljak u priopcenju kaže da ne odustaju od konferencije, ali odustaju od traženja dvorane. Najavljuje da ce skup biti održan na Trgu bana Jelacica, kod spomenika, u petak 13. travnja u 18 sati.

Osvrcuci se na izjavu predsjednika Republike Ive Josipovica koji je u utorak rekao da ne podržava okupljanje HCSP-u srodnih europskih stranaka u petak u Zagrebu jer su medu sudionicima i oni koji dovode u pitanje teritorijalni integritet Republike Hrvatske te u programima imaju govor mržnje, Miljak je rekao da ce Josipovica prijaviti EU-institucijama.


Podijeli: Facebook Twiter