Hotel Lone za kongresni turizam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hotelijerska kuca Maistra najavila je pocetak gradnje drugog svog hotela s pet zvjezdica u Rovinju, Lone, u turistickoj zoni Monte Mulini.

Direktor investicija Adris grupe Damir Vandelic na predstavljanju je istaknuo da ce se hotel graditi 330 dana, pa bi trebao biti završen za iducu turisticku sezonu. Stajat ce 290 milijuna kuna, od cega 230 milijuna otpada na gradnju. S 29.400 cetvornih metara iskoristivog prostora, dvaput je veci od susjednog, prvog hotela s pet zvjezdica Monte Mulinija, s kojim ce biti spojen wellness zonom.

Pripreme za gradnju trajale su dvije i pol godine, za koje je vrijeme su izradeni studija utjecaja na okoliš i urbanisticki plan zone te je srušen stari hotel Montauro, a za gradnju ce se koristiti deset gradevinskih dozvola.

Direktor Maistre Kristian Šustar istaknuo je da su se Monte Mulini i Lone kao komplementarni hoteli trebali graditi zajedno, ali potonji zbog imovinskopravnih problema kasni.

Koncipiran kao hotel za kongresni turizam, s deset kongresnih dvorana od kojih najveca ima 700 mjesta, povuci ce cijelu zonu Monte Mulini s cetiri hotela na cjelogodišnje poslovanje. Novi hotel ce imati 240 soba, jedan predsjednicki i devet luksuznih apartmana.

Arhitektonsku koncepciju hotela u ime projektanata iz zagrebackog studija 3LHD predstavila je Tatjana Grozdanic. U njegovom projektiranju sudjelovalo je 20-ak arhitekata, dizajnera i umjetnika.

Da bi sve sobe imale pogled na more, bit ce izgraden u obliku ipsilona, a u središnjoj jezgri, kroz koju ce se i ulaziti, bit ce smješteni glavni sadržaji. Uz kongresne dvorane, hotel ce imati niz restorana i barova, wellnes i klupske sadržaje. Restoran u prizemlju imat ce i vanjski dio za koji je izraden poseban krajobrazni projekt.


Podijeli: Facebook Twiter