Hotel Lone u srpnju prima goste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U turistickoj zoni Monte Mulini dovršava se raskošan hotel Lone s pet zvjezdica, trenutacno najveca turisticka investicija u Hrvatskoj i jedno od najvecih izravnih ulaganja u hrvatski turizam u posljednjih nekoliko godina. Hotel se gradi na mjestu srušenoga hotela Montauro, a bit ce otvoren za goste 8. srpnja.

Od direktora investicija Adris grupe Damira Vandelica saznajemo da se u hotelu, koji je gotovo dovršen, vec obavljaju tehnicki pregledi. Po svemu trebao bi biti otvoren vec 17. lipnja, pa ce do službenog otvorenja uigravati posluga novog hotela u kojem ce raditi 150 djelatnika.

S ovim ce se hotelom zaokružiti ponuda turisticke zone Monte Mulini, u kojoj su uz Lone i lani izgradeni Monte Mulini, te Eden i Park podignuti u 70-im godinama prošlog stoljeca i nedavno renovirani. Izgradnjom novog hotela s brojnim sadržajima Maistra ce moci produžiti svoje poslovanje na cijelu godinu, posebno ponudom za održavanje kongresa

Neobican tlocrt hotela je u obliku slova Y, sastoji se od šest etaža i zaprema 28.747 kvadrata. Hotel Lone ima 248 smještajnih jedinica, od cega 173 sobe s dvije postelje, 63 spojene sobe, 11 apartmana i predsjednicki apartman.



Zahtjevnu konstrukciju hotela projektirao je Milan Crnogorac iz zagrebackog Hrvatskog instituta za mostove i konstrukcije. Cijela ja konstrukcija armiranobetonska s brojnim nosacima, a središnji atrij ima celicnu krovnu konstrukciju.

Na gradilištu je prosjecno 500 radnika i radi se u dvije smjene, a Zagrebgradnja, kojoj je povjerena izgradnja ce izvesti cak 80 posto predvidenih radova.

Ukupno ulaganje u hotel Lone iznosi 339 milijuna kuna, od cega na hotel otpada 290 milijuna, a preostalo ide na uredenje okoliša, prometnica i infrastrukturu. (Piše A. POKRAJAC; snimio M. MIJOŠEK)

CLANAK U CIJELOSTI CITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter