Hotel La Grisa u povijesnoj jezgri Bala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Ulici Grisa u povijesnoj jezgri Bala otvoren je hotel La Grisa Milene i Ljutvije Muric. Nastao je rekonstrukcijom triju starih ruševnih kuca, medusobno povezanih u hotel. Do njih u susjednoj Ulici San Zuian kupljene su još tri povezane kuce, koje su izvana uredene te ce se takoder uklopiti u hotel.

Kuce imaju zajednicko unutrašnje dvorište koje ce služiti kao terasa restorana. Dvorištem i nadsvodenim prolazom dolazi se iz jedne u drugu ulicu, a neposredno uz hotel je središnja recepcija.

Na otvaranje hotela došao je velik broj Baljana, dio njih u kostimima, koji su docarali ugodaj srednjovjekovnog gradica - kako se Bale kao grad hotel promoviraju u turistickoj ponudi.

Prije otvaranja vlasnik hotela La Grisa Ljutvija Muric zahvalio se svim Baljanima na podršci, a posebno rovinjskom Studiju Emmeemme Marija Marica, koji je izradio idejni projekt, te baljanskim ZooM Arhitektima Dragani Marinic i Mauru Zulianiju, zaslužnim za unutrašnje uredenje hotela. Gradevinske radove na hotelu izvela je obiteljska tvrtka Muric.

Autor koncepta razvoja Bala kao grada hotela Plinio Cuccurin rekao je da se novi hotel u potpunosti uklapa u takav razvojni plan. Hotel ce, naime, zaposliti mlade iz Bala i raditi preko središnje recepcije. Smatra da je bila hrabrost uložiti 22 milijuna kuna, koliko ce u konacnici koštati hotel, u vrijeme kada vlada recesija.

Uz zvuke pulskog ansambla klasicne glazbe Pro et contra hotel je rezanjem vrpce otvorio najmladi u obitelji Demir Muric. Gradani su potom imali priliku razgledati sobe i apartmane. (Napisao i snimio Aldo POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter