Hotel Kristal: Nelegalna prodaja smještaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnik umaškog hotela Kristal i direktor tvrtke Punta Internacional Žarko Ratkovic optužuje partnere, slovenske suvlasnike kasina Kristal koji se nalazi u sklopu istoimenog umaškog hotela, za nedozvoljenu djelatnost i prijevaru tešku dva milijuna eura.

Ratkovic je, kaže, prije tri godine sklopio partnerstvo s poduzecem Hit Gorica iz Slovenije, kojem je prodao vecinski paket od 51 posto vlasništva kockarnice, a 49 posto je zadržao za sebe. Nadzor Državnog inspektorata narucio je, kako istice, jer su djelatnici kasina obavljali nedozvoljenu djelatnost prodaje i rezervacije smještaja iz iznajmljenih prostorija hotela Kristal. Ratkovic vjeruje da su on, kao direktor, i njegova tvrtka Punta Internacional ošteceni za oko dva milijuna kuna.

Nadzorom koji je Državni inspektorat u kasinu obavio u travnju utvrdena je nepravilnost u radu poduzeca kasina Kristal. Utvrdeno je da to poduzece ne posjeduje rješenje Ureda državne uprave za djelatnosti prodaje i rezervacije smještaja i ugostiteljskih usluga koje su obavljali.

Inspektorat je utvrdio nepravilnosti, a Porezna uprava je dužna odrediti visinu štete vlasniku i državnom proracunu.

- U cijeloj sam prici oštecen jer su goste slali na spavanje u druge hotele, a nocenja naplacivali za sebe u gotovini na ime hotela Kristal. Neshvatljivo je da je pored svih nadzora menadžment Hit Gorice, koji upravlja kockarnicom, mogao tri godine nezakonito raditi te poslove. Zašto nepravilnosti nisu utvrdene ranijim nadzorima Porezne uprave te tko stoji iza toga i tko im drži leda? Protiv HIT-a pokrenuo sam kaznene prijave putem bujskog Opcinskog državnog odvjetništva zbog nedozvoljene djelatnosti, a buduci da su izvidi u tijeku, o tome ne smijem govoriti, kazao je Ratkovic.

Od Opcinskog državnog odvjetništva u Bujama dobili smo tek potvrdni odgovor da su izvidi u tijeku te da o detaljima ne žele govoriti. Od voditelja porecke ispostave Državnog inspektorata Radovana Pašica dobili smo potvrdu da je nadzor obavljen u travnju, no bez dodatnih objašnjenja o zatecenim nepravilnostima i poduzetim daljnjim koracima. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter