Hotel kraj Arene grade Azerbajdžanci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nadomak Arene u Amfiteatarskoj ulici u Puli ureduje se stara stambena zgrada na kucnom broju 6 koja bi do konca godine trebala biti preuredena u moderan hotel s 18 soba, restoranom i recepcijom. Trenutno je u tijeku rekonstrukcija procelja zgrade prema uvjetima konzervatora s obzirom na to da je zgrada pod zaštitom.

Prema informacijama s ploce na mjestu izvodenja radova kao investitor je navedena firma L.K. d.o.o., koja je sjedište prijavila upravo na adresi buduceg hotela. Prema sudskom registru, tvrtku, s pocetnim temeljnim kapitalom od minimalnih 20 tisuca kuna, zastupaju direktori Lala Kazimova i Anar Naghiyev iz Azerbajdžana.

Saznali smo, medutim, da je zahtjev prema Gradu Puli za izdavanje dozvola došao iz Odvjetnickog ureda Drobnjak, gdje smo pak saznali da svi naši upiti moraju biti proslijedeni e-mailom koji ce potom biti poslani investitorima. Od njih sada ocekujemo i odgovore na pitanja.

Projekt, ujedno i nadzor nad radovima, dodijeljen je zagrebackom projekt-birou Randic i suradnici. Od njih smo saznali da milijun eura vrijedna investicija (bez opremanja hotela) podrazumijeva uredenje modernog hotela, doduše ne visoke kategorije - pretpostavljaju tek s tri zvjezdice, koji bi bio namijenjen mladoj i poslovnoj klijenteli.

Isticu zadovoljstvo dinamikom radova te najavljuju da bi procelje trebalo biti gotovo krajem kolovoza, a cijeli hotel do prosinca.

A upravo zbog radova na procelju, odnosno skele i zaštitnog platna, koji su okupirali dio prometnice, javili su nam se i obližnji stanari Amfiteatarske i Istarske ulice žaleci se na buku i prašinu zbog koje u ljetnim danima ne otvaraju prozore.

Medutim, investitor ima dozvolu Grada koja važi do 31. kolovoza, do kada bi procelje trebalo biti rekonstruirano, a skela uklonjena. Za zauzimanje javne površine Gradu je placena propisana naknada, a investitor je istovremeno, do kraja kolovoza, zakupio i nekoliko parkirnih mjesta iskljucivo da bi nadoknadio uzurpirani dio prometnice i, uz suglasnost policije, osigurao normalno odvijanje prometa.


Podijeli: Facebook Twiter