"Hotel EUROpa" otvorio Pulski forum 2013.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstava "Hotel EUROpa" nastala u sklopu projekta TOgether večeras je otvorila Pulski forum 2013., 18. Međunarodnog kazališnog festivala mladih na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula.

Pulski forum je festival kazališta potlačenih kojeg je osmislio brazilski kazališni umjetnik Augusto Boal, nominiran za Nobelovu nagradu za mir. To je istaknula i ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić koja je prije same predstave pozdravila polaznike radionica i festivala i zaželjela im produktivan rad. Festival je otvorila dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci.

Predstava "Hotel EUROpa" nastala je kao plod suradnje kazališnih skupina iz Portugala, Škotske, Njemačke, Italije, Španjolske i Hrvatske i financirana je u od strane Programa za cjeloživotno učenje "Grundtvig" Europske komisije. Radi se o tipičnoj predstavi u formi forum kazališta koja u centar radnje stavlja potlačenu osobu kojoj publika sa svojim intervencijama direktno na pozornici pokušava pronaći izlaz iz problema.

"Hotel EUROpa“ nam donosi blisku priču jedne obitelji koja iznajmljuje apartmane za turiste i koja pati od vanjske, ali i unutarnje opresije. Publika, satkana mahom od polaznika radionica i festivala, nakon predstave je uz pomoć džokera uskočila u ključne trenutke radnje i u liku potlačenog ponudila alternativna rješenja danim problemima.

Pulski forum traje do 26. srpnja, a u sklopu festivala bit će odigrane predstave "Pallapupas" istoimene grupe iz Barcelone, "Divided We Fall" grupe Active Inquiry iz Edinburga, "The Educator in Times of Crisis" grupe Krila iz Bologne, "Madalenas" istoimene grupe iz Berlina i predstava "Marte" istoimene skupine koja radi u sklopu INK-a. Sve predstave u INK-u počinju u 21 sat i besplatne su. (B. VINCEK; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter