Hotel dobio dozvolu - i prigovore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi hotelski sadržaji, koji bi u buzetskom Starom gradu mogli proraditi vec ovog ljeta, podijelili su mještane. Dok je Vijece MO-a objerucke prihvatilo novi sadržaj kao projekt koji donosi napredak povijesnoj jezgri, pojedinim mještanima smeta što ce im se njime oduzeti parkirališna mjesta, a negoduju i zbog izgradnje spojnih tunela izmedu dviju zgrada iznad ulice, kakvih na Loparu nikada nije bilo.

Zbog nacina izgradnje nove zgrade na temeljima nekadašnje urušene gradevine, dobili smo i anonimnu pritužbu u dopisništvo lista, a ova se tema našla i na aktualnom satu Gradskog vijeca, gdje se moglo cuti da je investitor dobio propisana odobrenja - suglasnost Konzervatorskog odjela i odobrenje za gradnju od nadležnog županijskog odjela.



- Dolazak obitelji Ritoša najbolja je stvar koja se mogla desiti u posljednjih pedesetak godina jer obnovljeno je šest manje-više ruševnih kuca, jedna je podignuta iz temelja, a hotel, restoran i vinoteka koji se u njima planiraju otvoriti kvalitetni su sadržaji za stari grad, rijeci su kojima predsjednik Mjesnog odbora Stari grad Buzet Goran Jambrošic komentira inicijativu poduzetnicke obitelji iz Poreca koja zgrade u buzetskoj povijesnoj jezgri, na južnom Šetalištu Vladimira Gortana, ubrzano pretvara u mali hotel s cetiri zvjezdice.

Jambrošic kaže da su starom gradu potrebni takvi turisticki sadržaji koji ce pokrenuti kotacic razvoja i rješavanje infrastrukturnih problema, od slabog pritiska vode do izgradnje kanalizacije. Ponukat ce Grad da iznade rješenje za nedostatak parkirnih mjesta jer, kaže Jambrošic, trebat ce i za hotel osigurati nekoliko parkirnih mjesta kao i prostor za vanjske terase.


Podijeli: Facebook Twiter